Fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu, senatorul PSD Serban Nicolae a fost apostrofat, miercuri, in Senat, cu apelativele de "lacheu al lui Iliescu", "aparator al securistilor" si "neocomunist" de catre un reprezentant al societatii civile.

Incidentul a avut loc la dezbaterea ordonantei CNSAS, unde senatorul a fost atacat verbal de catre un tanar, membru al Asociatiei 21 Decembrie, care a strigat de la balconul Senatului "Bai comunistule!" catre Serban Nicolae.

Deranjat de interventia tanarului, Serban Nicoale a parasit sala de sedinta, iesind pe hol la discutii cu ziaristii. Aparitia tanarului care l-a apostrofat pe senator a continuat incidentul si atacurile verbale.

"Esti un lacheu al lui Ion Iliescu, ma, platit din banii nostri. Du-te si pupa-l pe Iliescu! (..) Esti aici datorita mie, ma!", i-a strigat reprezentantul societatii civile.

In replica, Serban Nicolae a raspuns: "Vorbeste frumos, ma, prietene! Vorbeste cu maica-ta asa, care te invata sa vorbesti cu 'ma!'"

Tanarul care l-a apostrofat pe senatorul PSD este membru al Asociatiei 21 Decembrie si al grupului "Noii golani" si a fost invitat la dezbaterea legii CNSAS, impreuna cu mai multi membrii ai unor ONG-uri, de catre senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs.

Tanarul a explicat presei ca l-a atacat verbal pe senator pentru ca acesta a sustinut amendamentul ca membrii PCR sa nu fie verificati de CNSAS.