Aflat la deschiderea anului scolar in comuna Gruiu din judetul Ilfov, premierul Tariceanu a declarat, dupa o invitatie a liderului organizatiei locale a PNL, Marian Petrache, ca se gandeste sa schimbe colegiul in care va candida, renuntand la sectorul 1, Primaverii, pentru unul din Ilfov.

Declaratia primului-ministru a venit ca raspuns la propunerea sefului organizatiei locale PNL, Marian Petrache, de a renunta la colegiul din sectorul 1 al capitalei pentru cel din Ilfov. Faptul ca premierul locuieste in satul Cioflinceni din comuna Snagov este un motiv in plus pentru a da curs schimbarii, considera vicepresedintele liberal.

"Vreau sa va fac o propunere. Candidati cu mine la Ilfov, la deputati. Noi inca nu am definit toti candidatii. In cei patru ani de zile tot pe aici ati stat, mai mult decat in Bucuresti", i-a spus Petrache premierului.

Aflat la deschiderea anului scolar exact in colegiul in care ar putea sa candideze, Tariceanu a spus ca se va gandi. „O să discutam, este un lucru ce poate fi interesant ca provocare. Iti mulţumesc de propunere”, adaugand catre ziaristi ca un colegiu din Ilfov nu poate fi considerat mai prejos decat unul din Primaverii.

„In zona asta rurala, adiacenta Bucurestiului, provocarile sunt foarte mari, transformarile foarte rapide si foarte profunde, iar nevoile sunt pe masura. In Bucuresti lumea are alte asteptari, aici lumea are alte orizonturi si provocari".

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, si-a anuntat, cu o luna in urma, candidatura la Camera Deputatilor, intr-un colegiu din sectorul 1, alaturi de Ludovic Orban, Bogdan Olteanu si Crin Antonescu.

De asemenea, Tariceanu a afirmat ca va renunta la pretentia de a fi propus prim-ministru daca nu va castiga alegerile in sectorul in care candideaza.