Ministrul muncii Paul Pacuraru sustine ca, daca presedintele PNL Gorj, Dan lie Morega, l-a numit “Fonfalau”, dupa cum sustin unele relatari in presa, aceasta ar fi cea mai concludenta dovada ca este nevinovat. Evenimentul Zilei a publicat transcrierea unor convorbiri in care Morega s-ar fi laudat, referindu-se la ministrul muncii, ca “l-a tinut in corzi pe fonfalau”. Liderul PNL Gorj neaga insa ca l-ar fi facut “Fonfalau” pe ministrul muncii si spune ca va solicita casetele cu interceptari.

Ministrul muncii, Paul Pacuraru, sustine ca nu stie “cum vorbea Ilie Morega despre mine, dar daca s-au adus in discuţie aceste convorbiri, sunt cea mai concludenta dovada, pentru orice incepator in ale psihologiei, ca de fapt nu avea nici urma de intelegere cu mine, ci doar incerca sa isi arate meritele".

Potrivit cotidianului Evenimentul Zilei, dosarul Pacuraru cuprinde interceptari a numeroase convorbiri telefonice intre Dan Morega si ministrul muncii in care baronul de Gorj cere numirea lui George Romanescu in fruntea Inspectoratului Teritorial de Munca Gorj in schimbul interventiei in favoarea firmelor fiului ministrului, Mihnea Pacuraru, pentru obtinerea unei serii de contracte cu societati de stat din judetul Gorj in valoare de 113.000 lei.

In alte convorbiri telefonice, de data aceasta cu George Romanescu, Ilie Morega intreaba: "Ai vazut cum l-am tinut in corzi pe fonfalau?" sau isi lauda interventia: "Am stat calare pe el doua zile, ma", relateaza Evenimentul Zilei.

Senatul a aprobat, marti, inceperea urmaririi penale impotriva lui Paul Pacuraru, cu 75 de voturi "pentru" si 44 "impotriva".