Vasile Blaga si-a asumat infrangerea in alegeri, afirmand ca, atunci cand urnele vorbesc, politicienii nu mai pot decat sa taca. El a avut puterea sa il felicite pe Sorin Operscu pentru victorie si a declarat ca: "Am dus o campanie de buna credinta, bazata pe solutii, pe proiecte si nu pe demagogie si pe populism. Nu am apelat la aceste arme si ma bucur ca nu am facut acest lucru" a afirmat invinsul in cursa pentru Primaria Capitalei.

El a adaugat ca solutiile din programul sau vor fi promovate de catre consilierii generali ai PD-L care vor face o opozitie constructiva.

La randul sau, liderul PD-L, Emil Boc, a afirmat ca "Eu cred ca filiala Bucuresti a facut tot ce se putea pentru a castiga alegerile. Mi-as dori sa nu fie asa, dar din pacate bucurestenii vor fi cei care vor avea de pierdut in urma alegerilor de astazi".

"Nu avem nimic sa ii reprosam lui Vasile Blaga, a avut un program foarte bun, a avut un comportament impecabil in campanie, a facut tot ce se putea pentru a castiga aceste alegeri".

Liderul PD-L a spus ca nu vede de ce Blaga ar trebui sa isi dea demisia. Cand ziaristii i-au reamintit ca Blaga a afirmat ca demisioneaza din fruntea PD-L Bucuresti in caz de esec, Boc a spus ca nu este de acord cu o asemenea solutie, potrivit NewsIn.