Vanghelie da de pomana telefoane mobile, Geoana foloseste "Punctul 8 de la Timisoara", Lavinia Sandru publica pe site listele cu semnaturi false pentru sustinerea lui Oprescu, iar candidatul PNG pentru primaria din Cluj va tine post negru pina duminica pentru ca oamenii sa mearga la vot. In rest, batai pe bannere, pe afise si acuze de mita.

Campania a intrat pe ultima suta de metri, motiv pentru care candidatii scot la iveala artileria grea. Acuzele de frauda curg, mita imbraca forme inedite si utile, iar bataile se tin lant. Cit despre declaratiile concurentilor si ale sefilor acestora de la centru, ele de mult nu mai stirnesc decit zimbete.

In loc de mici, telefoane mobile

Sloganul electoral al lui Marian Vanghelie a prins consistenta miercuri, cind locuitorii din sectorul 5 au avut surpriza sa descopere in pungile pline de pliante un telefon mobil si o cartela preplatita de 4 euro.

"Suna-l pe Vanghelie" era indemnul afisat pe ambalajul cartelelor telefonice, plus doua numere de telefon. Pomana telefonica a fost impartita fie pe strada, fie direct la domiciliul clientilor electorali. Pina la aceasta ora, Marian Vanghlelie nu a putut fi contactat pentru a da explicatii.

Geoana descopera securistii altora

Aflat la Timisoara, Mircea Geoana a facut referire la Punctul 8 in legatura cu Constantin Ostaficiuc si Viorel Coifan, candidatii PD-L si PNL, suspectati ca ar fi colaborat cu Securitatea si pe care CNSAS i-a spalat desi acestia aveau dosare de retea.

"Poate in alte parti ale tarii nu i s-ar fi dat atita importanta, dar aici, la Timisoara, locul unde a generat Punctul 8 de la Timisoara si unde s-a facut lepadarea de Satana, este necuviincios sa clameze ca reprezinta spiritul Timisoarei. Cetatenii au fost mintiti, iar daca nu rezoneaza la acest tip de blamare publica, inseamna ca se deterioreaza ceva in timisoreni", a spus Geoana.

Geoana este convins ca PSD va cistiga si primaria si Consiliul judetean Timis, lucru care va fi un semnal pentru revenirea la guvernare.

Reamintim ca in 2005, intrebat de jurnalisti citi securisti sint in PSD, Geoana a raspuns " Nu stiu citi sintem".

Oprescu, noi sustinatori inexistenti

Lavinia Sandru a dat publicitatii o noua serie de liste de sustinere a candidaturii lui Oprescu, provenind de la BEM, pe care ar figura zeci de semnaturi false. Mai exact, ar fi vorba despre persoane care sustin ca nu au semnat pe aceste liste si care ameninta ca il vor da in judecata pe Oprescu.

"La o verificare telefonica sumara, nici macar 1% din cei chestionati daca au semnat sau nu pentru candidatura lui Oprescu ne-au raspuns ca nu au semnat. Marea majoritate a lor sustinind ca ca-l vor da in judecata pentru ca le-au fost folosite datele de identificare", a declarat Sandru.

Ca exemplu, Lavinia Sandru a dat strada Frumoasa, unde "din circa 50 de oameni chestionati niciunul nu semnase". Listele de semnaturi se gasesc pe site-ul www.neamsaturat.ro.

Avocatul lui Oprescu afirma insa ca exista o sentinta definitiva si irevocabila in privinta listelor, favorabila lui Oprescu.

Postul negru scoate oamenii la vot

Ion Tene, candidatul PNG la primaria din Cluj, isi pune speranta intr-o prezenta buna la vot prin post negru. Incepind de joi seara si pina duminica dimineata, cind, evident, se va duce sa-si exercite drepturile, a anuntat ca va tine post negru, doar cu piine si apa.

"Postesc pentru ca toti clujenii sa-si exercite votul democratic si sa voteze cit mai multi cum le dicteaza constiinta", a spus Tene.

Boc, ucigas de pesti

Tot la Cluj, contracandidatii lui Emil Boc il acuza de moartea sutelor de pesti din lacul de linga Casa Tineretului, care ar fi fost concesionat unei firme private.

"In aprilie 2008, consilierii locali au aprobat asocierea cu reprezentantii unui mall pentru administrarea in comun a lacului, dar de atunci dl. Boc a ignorat acest proiect. Nu ne permitem astfel de dezastre ecologice pentru ca Boc gindeste prea incet pentru vremurile in care traim", a spus Remus Lapusan, candidatul PSD la primaria din Cluj.