Negocieri intense la PSD, cu o zi inaintea desemnarii candidatului partidului la Primaria Capitalei. Liderul social-democrat Mircea Geoana s-a intalnit in aceasta seara cu Marian Vanghelie si Sorin Oprescu, doi dintre potentialii candidati, anunta Antena 3.

Organizatia PSD Bucuresti a anuntat deja ca il sprijina pe Marian Vanghelie pentru Primaria Capitalei. De altfel, primarul sectorului 5 nu s-a sfiit sa declare, astazi, ca el este candidatul PSD pentru Bucuresti. Surse din PSD au declarat, insa, in ultimele zile, ca decizia luata la nivelul conducerii este ca Miron Mitrea sa fie candidatul partidului. Pe de alta parte, Sorin Oprescu si-a anuntat intentia de a candida si el, chiar si ca independent, daca partidul nu il va sustine.

La intalnirea din aceasta seara au luat parte si Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc. Surse citate de Antena 3 sustin ca acestia ar fi incercat sa il convinga pe Sorin Oprescu sa nu candideze ca independent, insa nu ar fi reusit.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a evitat, astazi, sa mentioneze numele candidatului partidului pentru Primaria Bucurestiului, precizand acesta va fi cunoscut maine, dupa sedinta Comitetului Executiv, potrivit Mediafax.

Geoana a evitat raspunsurile la intrebarile jurnalistilor despre numele candidatului PSD la Primaria Bucurestiului.

"Sunt convins ca dupa atata suspans, maine, la Comitetul Executiv, vom avea o solutie", a spus el.

Intrebat care este aceasta solutie, el a raspuns: "Avem un nume, dar decizia finala o vom lua maine. Eu cred ca in jurul orei 13.00 vom putea sa anuntam un candidat".

Mircea Geoana a mai adaugat ca a vorbit cu Sorin Oprescu despre intentia acestuia de a candida la Primaria Capitalei, chiar si ca independent, insa nu a precizat care a fost rezultatul acestei discutii.