Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat luni, dupa sedinta Biroului Permanent al partidului, ca social-democratii vor desemna un candidat la Primaria Capitalei dupa Summit-ul NATO. Iliescu a explicat ca numirea unui candidat la Primaria Capitalei va fi facuta in Comitetul Executiv al partidului, si nu in Biroul Permanent. Iliescu i-a acuzat pe jurnalisti ca au dezinformat spunand ca decizia va fi luata de BPN.

De asemenea, presedintele de onoare al PSD a exclus orice colaborare pre-electorala cu PNL, dar a sustinut ca ar putea exista "posibile colaborari post-electorale".

Mircea Geoana anuntase, saptamana trecuta, ca Marian Vanghelie va fi candidatul partidului la Primaria Capitalei si ca Sorin Oprescu, un alt social-democrat, cotat in sondajele interne cu prima sansa pentru acest post, ar putea candida ca independent.

Oprescu a dezmintit ca ar fi discutat cu conducerea partidului o astfel de posibilitate. El are insa sustinerea unor membri marcanti ai PSD intre care Adrian Nastase si Ion Iliescu.

"Tot timpul Bucurestiul a fost un subiect sensibil, vom gasi o solutie echilibrata care sa puna in valoare potentialul candidatilor nostri. Daca vom castiga alegerile, toata lumea va fi laudata. Daca nu, toata lumea va cauta un tap ispasitor", a declarat liderul PSD, Mircea Geoana.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat, vineri, la Pitesti, ca ar prefera ca Sorin Oprescu sa fie candidatul PSD la Primaria Capitalei si nu Marian Vanghelie. Acelasi punct de vedere este impartasit si de Adrian Nastase, care a recunoscut ca se simte mult mai atasat de Sorin Oprescu decat de Marian Vanghelie.

Diferite surse sustin ca Ion Iliescu si Marian Vanghelie ar fi avut un schimb de replici in cadrul reuniunii de luni, acuzandu-se reciproc ca nu sunt de stanga.