​Marcel Ciolacu îi dă dreptate lui Klaus Iohannis, la un punct: președintele este cel care desemnează premierul. De aici încolo, liderul PSD intră în logica electorală și susține că stabilitatea guvernamentală, invocată de altfel și de președinte, este asigurată de PSD, fără de care „România ar fi aruncată în haosul de dreapta”.

Marcel CiolacuFoto: AGERPRES

„Desemnarea premierului aparține în mod exclusiv președintelui, potrivit Constituției. Acest lucru l-am spus întotdeauna. Însă, de această decizie depinde dacă stabilitatea asigurată de PSD actului de guvernare va continua și ne vom atinge obiectivele sociale și economice sau România va fi aruncată din nou în haosul de dreapta. Românii și firmele românești așteaptă soluții pentru a trece mai ușor peste criză! Românii nu cred că ar ierta plimbatul unora cu chibriturile și sticla de benzină pe lângă guvernare. Nu putem fi pompieri la nesfârșit! E timpul să ne concentrăm doar pe construit politici publice pentru îmbunătățirea nivelului de trai al românilor!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Liderul PSD dă vina pe PNL si pe faptul că OMV nu plătește taxa de solidaritate.

„În privința discuțiilor din spațiul public despre anumite companii care nu plătesc taxa de solidaritate, răspunsul Comisiei Europene este cât se poate de clar: Regulamentul a fost transpus corect și fără nici o modificare! Negociatorul din partea României a fost ministrul Energiei, care pe tot parcursul negocierii Regulamentului nu a cerut niciun punct de vedere Ministerului Finanțelor. Ministerul Finanțelor a pus în aplicare ceea ce a negociat Ministerul Energiei, ba, mai mult, a cerut avizul acestei instituții pe OUG care implementa taxa de solidaritate!”, a precizat Ciolacu.

​Președintele Klaus Iohannis nu a răspuns concret joi la întrebarea dacă îl va numi premier pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, precizând că, dacă liderii Coaliției vor decide să facă o schimbare în guvern, va decide la momentul respectiv care e cea mai bună soluție.

El susține că important în actualul context este ca guvernul să fie stabil.

„Ţara trebuie să fie guvernabilă şi ţara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi şi atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem cu mai mult sau mai puţină lejeritate peste anumite declaraţii mărunte şi să vedem care este în realitate interesul României. Atunci când coaliţia va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părţile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere şi în conformitate cu Constituţia voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a spus Iohannis.