Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, lider al PNL București, spune că liberalii i-au asigurat sprijinul politic lui Nicuşor Dan, deşi acesta s-ar fi „poziţionat vădit” împotriva lor, dar că nu va avea „la nesfârşit un cec în alb” şi că va veni un moment când PNL îi va face „o evaluare”.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • „Când am ajuns președinte PNL, am asumat faptul că nu îi vom retrage sprijinul. Era și absurd după un an de zile. În măsura în care Nicușor Dan s-a comportat ca un partener onest, a continuat sprijinul. Nu am anunțat că i-am retras sprijinul.
  • În acest moment, PNL îi asigură majoritatea în Consiliul Municipal. Asta nu înseamnă că domnul Nicușor Dan va avea la nesfârșit un cec în alb. Va veni un moment în care îi vom face o evaluare. Vom evalua și cum se raportează la PNL, pentru că noi am fost un partener de bună credință.
  • În campania noastră internă, domnia sa s-a poziționat vădit împotriva mea, dar am considerat că trebuie să continuăm să îi asigurăm sprijinul. Dar PNL București nu a primit aceeași considerație din partea domniei sale. Nu a fost suficient de atent să nu blocheze anumite proiecte pe care de exemplu primăria sectorului 6 le are”, a spus Ciprian Ciucu într-un interviu pentru Digi 24.

El l-a acuzat pe Nicușor Dan că „colaborează foarte mult cu o formațiune mică politică desprinsă din PNL mai mult decât cu PNL”, referindu-se la Forța Dreptei, partidul fondat de Ludovic Orban, cel care l-a impus, de altfel, pe Nicușor Dan candidat PNL la Primăria Capitalei.

Primarul Sectorului 6 a mai spus că Nicușor Dan va fi „evaluat” după ce va trece iarna, în baza a două criterii: „cum performează și onestitatea față de partidul care îi asigură majoritatea”.