Liberalii vor ca PSD să nominalizeze urgent un ministru la Apărare, post rămas vacant după demisia lui Vasile Dîncu. Liderii PNL susțin că orice altă negociere în acest moment pe ministere nu ar face bine nimănui.

Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNLFoto: AGERPRES

„Nu înțeleg această supărare a social-democraților, până la urmă, decizia le aparține. Nimeni nu le poate influența sau impune un anume nume pentru acest portofoliu. Eu cred că nominalizarea din partea lor trebuie să vină cât mai rapid posibilă, dacă nu chiar urgent. Pentru că, vedeți bine România este parte a unor angajamente militare, ale unor obligații asumate în raport cu NATO, mai ales acum când războiul este la granițele țării noastre. Portofoliul Apărării trebuie să primească un ministru titular, iar PSD are toată libertatea în a stabili care sunt criteriile și care sunt persoanele care se califică pentru această funcție”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe.

Întrebat dacă PNL exclude orice posibilă negociere pentru un schimb de ministere, până la rocada din mai de anul viitor, Stroe a spus că în acest moment e nevoie de stabilitate.

„Vorbeam de responsabilitate și stabilitate, dacă stăm în prag de iarnă cu crize suprapuse în domeniul energiei, inflației, securitate, să repornim dialogul politic pentru a face acest lucru, ne înșelăm cu toții și cred că putem să pierdem timp prețios, tocmai, pentru a avea o abordare cât mai responsabilă a iernii care va începe în scurt timp. De asta spun, că în acest moment continuitate în acțiunea guvernamentală, stabilitate și responsabilitate sunt lucrurile care ar trebui să definească acțiunea guvernamentală. Nu cred că își permite cineva în momentul de față o perioadă lungă de negocieri politice sau reașezare sau schimburi la nivel guvernamental”, a spus el.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a demisionat luni din funcție, invocând imposibilitatea de a colabora cu președintele Klaus Iohannis.

Interimatul funcției a fost preluat de premierul Nicolae Ciucă.

PSD nu se grăbește deocamdată cu o nominalizare, plănuind un schimb de ministere cu liberalii.