​Premierul Nicolae Ciucă a mers vineri cu ministrii Apărării, Sănătății și de Interne pentru a verifica pregătirile autorităților de la frontiera cu Ucraina pentru gestionarea fluxului de refugiați.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu m-aş fi aşteptat să mai trăiesc astfel de situaţii, de-a lungul carierei profesionale am văzut nenumărate locuri unde era foarte multă suferinţă, iar acum ce am văzut este multă suferinţă, oamenii care sunt năpăstuiţi de ororile unui război”, a spus Ciucă.

Premierul a precizat că a văzut pe stadionul din Siret locul unde poate fi instalată o tabără pentru refugiaţi.

„Am fost şi am văzut pe stadionul din Siret locaţia unde se poate instala o tabără de corturi, există toate facilităţile şi utilităţile necesare să poată să funcţioneze”, a spus Ciucă.

Un voluntar i-a cerut socoteală premierului: „Ce-ați făcut? Nimic n-ați făcut”

Premierul a fost întrerupt în mod repetat de un bărbat care i-a reproșat că autoritățile nu au făcut nimic, nici acum, nici în pandemie să ajute oamenii și a pus pe butuci HoReCa.

„Ce-ați făcut? Nimic n-ați făcut. Știți cine trebuia să fie primii aici? Instituțiile, nu noi, voluntarii. Nu trebuia noi să mergem să le dăm măști în spitale și ajutoare”, a spus bărbatul.

Ciucă a încercat să-i explice, fără succes, ce măsuri s-au luat, însă la insistențele bărbatului, a ales să se îndepărteze de acesta.