O delegație a Senatului României va pleca în Emiratele Arabe Unite în perioada 12 - 18 decembrie pentru a participa la un eveniment-dezbatere organizat de Pavilionul Romaniei la expoziția mondială Expo Dubai 2020, ce se va desfașura la Dubai, se arată într-un Memorandum intern al Senatului, consultat de HotNews.ro. Din delegație fac parte Alina-Ștefania Gorghiu, vicepreședinte al Senatului, Eugen Țapu-Nazare, chestor, Ștefan-Radu Oprea, chestor, Istvan-Lorant Antal, șeful Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale, Cătălin- Daniel Fenechiu, Lucian Romașcanu și Lorand Turos. Organizatorii nu au transmis însă niciun proiect de program. UPDATE: Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi luni în jurul prânzului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Evenimentele din luna decembrie se vor axa pe discutii și schimburi de experiențe pentru construirea vieții post-pandemice - calea către o societate durabilă și mai rezilientă. Totodată, economia circulară și energia, îndeosebi soluțiile privind energia regenerabilă vor beneficia de o atenție deosebită în cadrul acestui eveniment. Prin această actiune se urmărește crearea unei punți de comunicare între decidenții strategici statali, membri ai corpului legislativ național, experti și specialiști de renume, reprezentanți ai mediului de afaceri, jurnaliști, interesați de dinamica viitorului și de modul în care lumea de mâine va reuși să găseasca soluții de protejare a mediului, dezvoltare durabilă și sustenabilă.

Pavilionul Romaniei la Expo 2020 Dubai va găzdui un program intens de contacte politice bilaterale, precum și numeroase evenimente dedicate promovării economice, culturale. Menționăm că până la această dată organizatorii nu au transmis un proiect de program”, se arată în Memorandum. (sublinierile din text ne aparțin.

Costurile totale ale deplasării depășesc ușor suma de 100.000 de lei (20.000 de euro), bani alocați din bugetul Senatului.