PSD nu este de acord cu testarea personalului medical pe cheltuială proprie, așa cum a propus guvernul, susținând că aceasta trebuie să fie gratuită, nu doar pentru anumite categorii profesionale, ci pentru toată lumea.

Testare Covid-19Foto: Sumit Sanyal/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Nu cred că în plin vârf pandemic, şi acesta este punctul nostru de vedere, ne putem permite să renunţăm la vreunul dintre actorii care acordă asistenţă medicală. Nu cred că vreun român trebuie să fie privat de îngrijiri medicale doar pentru că ei îşi doresc o decizie politică de a reglementa acest lucru pe genunchi şi pe procedură de urgenţă. Soluţia PSD a fost ca testele să fie decontate de stat. Suntem într-o criză de sănătate publică, într-o criză medicală. Testele să fie decontate de stat. Nu ne permitem, în momentul de faţă, să pierdem niciun medic, nicio asistentă medicală”, a afirmat Florian Bodog, marţi la Parlament.

Întrebat dacă PSD e de acord cu introducerea certificatului verde la locul de muncă, senatorul social-democrat a răspuns: „Introducerea certificatului verde la locul de muncă este o măsură care s-a aplicat şi în alte state. Nu suntem de acord cu modul în care este reglementat în momentul de faţă certificatul verde. Practic s-a trecut peste decizia europeană ca să poţi să beneficiezi de certificat verde chiar dacă eşti testat. La noi nu se ia în considerare acest lucru. Motiv pentru care nu susţinem acest lucru. La momentul de faţă testarea nu este introdusă. Astăzi când am discutat în Comisia de sănătate tocmai asta am spus, că aceste testări să se facă pe banii statului. PNL nu a fost de acord cu acest lucru, au spus că nu ne permitem acest lucru. Asta în condiţiile în care ştiţi ce împrumuturi s-au făcut, asta în condiţiile în care nu ştim pe ce se cheltuie banii pentru că mor în continuare oamenii în spitale din cauză că nu s-au cumpărat medicamente”.