Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi că l-a deranjat modul în care premierul Florin Cîțu a procedat cu remanierea ministrului Finanțelor. Orban a spus că premierul nu a avut acordul său și nici al forurilor statutare ale partidului. De asemenea, liderul PNL a ținut să precizeze că speră că ”nu e nicio legătură între remaniere și rectificarea bugetară”.

Florin Citu si Ludovic OrbanFoto: AGERPRES

"M-a deranjat faptul că a spus că a avut acordul meu. Nu a avut acordul meu și nici al forurilor statutare ale PNL. De asemenea, știți că la ședința Coaliției am participat alături de domnul Barna, de domnul Kelemen Hunor dar prim-ministrul nu a fost prezent. Nu a avut acordul meu și nici al forurilor statutare. Eu am urmărit activitatea ministrului Finanțelor și în privința acestuia chiar avem motive de mândrie nu de remaniere. Ratingurile de țară, modul în care a administrat execuția bugetară; suntem cu deficit bugetar mai mic cu 1,6% ...", a declarat Orban.

Liderul PNL a ținut să precizeze că ”nu există niciun motiv serios pentru a susține remanierea lui Alexandru Nazare”. „Nu există un motiv serios pentru a susține această remaniere. (...) Orice discuție ar fi trebuit să fie făcută în coaliție. Sunt niște pași procedurali care trebuiau urmați. Deocamdată e un fapt și nu am altceva de făcut decât să spun că această remaniere nu are motive obiective", a explicat liderul PNL.

Orban a mai spus că ”aș vrea să sper că nu e nicio legătură între remaniere și rectificarea bugetară, că nu e nicio legătură între faptul că nu a apărut în poză și e demis, deși mi-e foarte greu”.

Premierul Florin Cîțu l-a demis joi din funcție pe ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare invocând întârzierea anumitor proiecte legate de fondurile europene și evaziunea fiscală.

Premierul a susținut că a avut o discuție marti seara cu liderii Coaliției în care i-a informat despre intenția sa și i-a cerut lui Nazare să-și dea demisia, dar acesta a refuzat. Cîțu a mai spus că a avut o discuție cu toți liderii coaliției și în această dimineață. El a precizat că niciunul nu s-a opus.