Peste 86.000 de români au votat în diaspora, până sâmbătă, la ora 22:00 (ora României), la alegerile parlamentare. Având în vedere diferențele de fus orar, a început deja a doua zi a votării în Auckland, Noua Zeelandă. Asta, în timp ce prima zi de vot în SUA a început abia de sâmbătă, la ora 17.00, ora României.

Stampila votFoto: Agerpres

22.05: Peste 86.000 de români au votat în diaspora, sâmbătă, până la ora 22,00 (ora României), la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor, în prima zi a scrutinului.

20.30: A doua zi a votării în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din 5 și 6 decembrie 2020 a început astăzi, la ora 20.00, ora României, când s-a deschis secția de votare organizată la Auckland, Noua Zeelandă.

La ora 22.00, ora României, va începe a doua zi a votării și la secțiile de votare organizate în Canberra, Melbourne și Sydney, urmate de secțiile de votare din Adelaide (22.30 ora României) și Brisbane (ora 23.00 ora României).

A doua zi a votării în străinătate va continua cu deschiderea secțiilor de votare organizate în Seoul și Tokyo (ora 24.00 ora României), Perth, Shanghai, Hong Kong, Beijing, Manila, Kuala Lumpur și Singapore (ora 1.00 ora României).

18.20: Până la ora 18.00, la secțiile de votare din străinătate au votat 50.168 de români din diaspora, potrivit AEP.

18.00:Prima zi a votării în străinătate la alegerile parlamentare 2020 a început și în SUA și Canada

La această oră, prima zi a votării în străinătate s-a încheiat în 19 secții de votare din Noua Zeelandă, Australia, Republica Coreea, Japonia, China, Filipine, Malaezia, Republica Singapore, Republica Indonezia, Regatul Thailandei, Vietnam și Kazahstan.

16.00: Probleme la votul prin corespondență al românilor din diaspora. Peste 14.000 de plicuri cu votul românilor care au ales să voteze prin corespondență la alegerile parlamentare 2020 nu au ajuns la birourile electorale, potrivit președintelui Autorității Electorale Permanente, Constantin Mitulețu-Buică.

Procesul de votare a decurs în condiții foarte bune și nu a fost necesară prelungirea votării, transmite MAE.

La ora 14:00, ora României, se va încheia prima zi a votării și la secțiile organizate în Seoul, Tokyo, Perth, Beijing, Shanghai, Hong Kong, Manila, Kuala Lumpur și Singapore.

La ora 13:00, ora României, a început prima zi a votării la secția organizată pe coasta de est a Canadei, la Dieppe.

Votul în diaspora se desfăşoară pe parcursul a două zile - sâmbătă şi duminică.

Votarea se desfăşoară între orele 7:00 - 21:00 (ora locală), cu posibilitatea prelungirii până la ora locală 23:59 dacă mai sunt alegători în secţie sau la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot.

În străinătate sunt organizate 748 de secţii de votare în 93 de ţări. Sunt deschise secţii din Afganistan, Armenia, Arabia Saudită, Australia, Azerbaidjan, Belarus, China, Cipru, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Filipine, India, Irak, Japonia, Kazahstan, Kuwait, Letonia, Malaezia, Republica Moldova, Noua Zeelandă, Rusia, Qatar, Oman, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Turkmenistan, Ucraina, Turcia, Thailanda.

Știre actualizată