​Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat vineri, că aşa cum se prezintă astăzi lucrurile în Parlament, moţiunea de cenzură, ce urmează să fie votată luni, va trece.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Astăzi, pe un ţintar făcut cu parlamentarii din toate partidele, excluzând PNL, USR, PMP, moţiunea va trece", a afirmat Tăriceanu.

Potrivit acestuia, noul guvern va trebui să fie unul condus de un premier tehnocrat şi va trebui să aibă o structură suplă, cu puţine ministere, misiunea Executivului fiind organizarea corectă a alegerilor.

"Soluţia pe care o văd în continuare este de un guvern care să gestioneze o criză politică şi care va trebui să aibă ca principală misiune organizarea corectă a alegerilor. Am auzit formula de uniune naţională, ori guvern de uniune naţională presupune o negociere între toate partidele din Parlament. Păi, trec alegerile până se termină negocierile. Deci, trebuie un guvern condus de un tehnocrat, cu miniştri apolitici, cu o formulă restrânsă de guvern, cu un număr mic de ministere şi care va avea misiunea de organizare corectă a alegerilor", a spus liderul ALDE, citat de Agerpres.