Tariceanu: Trebuie sa analizam serios devansarea alegerilor parlamentare
Premierul Calin Popescu Tariceanu considera ca este momentul sa se analizeze "foarte serios" decalarea alegerilor si organizarea lor simultan.
"Va trebui sa analizam foarte serios posibilitatea ca sa organizam alegerile parlamentare, sa le devansam, in asa fel incat eforturile noastre sa fie mai eficient utilizate, eforturi la nivelul implicarii resurselor umane, resurselor financiare, pentru organizarea unei campanii", a declarat Tariceanu in deschiderea lucrarilor Ligii Alesilor Locali ai PNL , care se desfasoara la Galati in intervalul 22-23 februarie.
Un alt motiv invocat de guvern se refera la adoptarea votului uninominal. PNL si PSD au cazut de acord asupra unei formule preponderent proportionale, iar Comisia de cod electoral a votat deja majoritatea articolelor. In discutie se mai afla doar chestiunea coboririi pragului electoral electoral de la 5 la 3%, asupra careia insista UDMR.
" In conditiile in care acest proiect va fi adoptat curind, exista o ratiune in plus pentru a analiza posibilitatea decalarii alegerilor si a organizarii lor simultan, in asa fel incit sa avem o noua baza pe care sa facem alegerile pentru Parlamentul european", a sustinut premierul. Seful Guvernului a mai precizat ca acesta va fi un test al seriozitatii partidelor parlamentare, astfel incit Romania sa faca un pas decisiv pentru a schimba sistemul politic.
Calin Popescu Tariceanu a precizat faptul ca organizarea alegerilor anticipate este la indemina Guvernului si a primului ministru.
Reamintim ca, acum zece zile, in cadrul unei intilniri private intre Tariceanu si Geoana, despre care presa a relatat, liberalii au conditionat adoptarea votului uninominal de devansarea alegerilor parlamentare si suprapunerea lor peste cele locale. Geoana a admis faptul ca i-a cerut premierului sa organizeze alegeri anticipate, dar ca acesta i-ar fi vorbit in replica despre necesitatea adoptarii cit mai rapide a votului uninominal.
O saptamina mai tirziu, PNL a acceptat formula de vot uninominal avansata de PSD, care presupune intrarea in Parlament a acelor candidati care obtin jumatate plus unu din voturi, restul mandatelor urmind sa fie distribuite printr-un sistem proportional. In schimb, PSD a renuntat la introducerea in lege a desenarii hartii electorale.
In acleasi context, dupa cum a relatat presa, s-au purtat negocieri asupra unei colaborari ulterioare alegerilor.

Discursul de adio al lui Donald Trump: Am făcut ceea ce am venit să facem. Am dus cele mai grele bătălii VIDEO
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
atunci se arata ingrijorat de "confuzia" care i-ar fi putut coplesi pe romani ...
mincinos imputit si ordinar.
e clar ca au facut pact cu PSD, altfel nici ei nici ailalti nu au nici o sansa.
Exista un precedent intr-un stat modern, democratic ?
poate ca puiuletul de mai sus nu a fost liberal niciodata, dar eu pot sa jur ca am fost, dar nu voi mai fi niciodata!
eu cred in ceea ce inseamna liberalism, si aici ma refer la libertatea de a-ti exprima o opinie, libera initiativa, masuri de dreapta care suntmenite sa aduca capital in economie...
Shleahta din guvernul tariceanu si-a batut joc de acest partid!!!
PD a fost la guvernare, uita-te pe www.bnro.ro sa vezi istoricul cursului RON/EUR, si vei vedea ca: incepand cu 2005 (cand au venit la putere PD + PNL) moneda nationala s-a intarit de la o medie de 4,0532 (in 2004) la 3,6234, iar trendul a continuat pana in 2007, sub guvernarea lui tariceanu II.
Acest guvenr de imptotenti, au distrus economia; efectele nu se vad acum (exista un efect de intarziere intre adoptarea masurilor fiscale si efectele acestora). Ce au facut peneleii? Vor raspunde copii si nepotii tai pentru asta!
E adevarat ca intarirea monedei a fost datorata celor trei min. PD-isti....
De altfel si taxa auto a fost initiata de un min. PD.Dna. Sulfina Barbu,si modificata de parlament.(In favoarea dlui. Tariceanu,cel iubit de parlament...)
Este un politician din opozitie care in afara de critica sa vina si cu o solutie? Marele domn PM Stolojan nu stia ce sa critice,asa ca a concluzionat ca trebuia ca prezenta crestere economica sa fie mai mare cu un procent...
Dar problema de fond este ca alegandu-i pe cei din urma, aleg doar raul mai mic... adica nu prea am vazut pe nimeni interesat de popor - poate mai tineti minte de ex. aberatiile lui Berceanu cu taxa de 5 eur/100 km pe autostrada (adica pe autostrazile inexistente prin Ro). In schimb, pe mine m-a suparat la culme motociclistul atunci cand i-a intrebat, enervat, pe sinistratii de la inundatiile din 2005: "ce vreti, sa va construim hotel???"
Deci, nu ii votez pt ca mi-ar fi simpatici, ii votez pt ca motociclistul e interesat numai de binele patronilor (companiilor, firmelor, oligarhilor), in loc sa apere pe cei multi.