Lia Olguța Vasilescu, PSD: ”Deşi era prost făcut, se cerea ca banii să fie luaţi din excedentul de la pensii, care la vremea respectivă nu exista, am considerat că este oportun ca în Parlament să modificăm acel amendament, dar să lăsăm alocaţiile copiilor crescute. Nu ne-am plâns că nu avem bani, am găsit imediat resursele bugetare. Anul acesta este aceeaşi situaţie. De data aceasta vine Opoziţia cu o lege care prevede dublarea alocaţiilor. Nu am venit ca dumneavoastră cu un amendament care nu putea fi aplicat, ci o să vă dăm sursa de finanţare, de unde puteţi lua aceşti bani ca alocaţiile copiilor să fie dublate.
Parlamentul a respins ordonanța Guvernului care amână dublarea alocațiilor pentru copii
Lia Olguța Vasilescu, PSD: ”Deşi era prost făcut, se cerea ca banii să fie luaţi din excedentul de la pensii, care la vremea respectivă nu exista, am considerat că este oportun ca în Parlament să modificăm acel amendament, dar să lăsăm alocaţiile copiilor crescute. Nu ne-am plâns că nu avem bani, am găsit imediat resursele bugetare. Anul acesta este aceeaşi situaţie. De data aceasta vine Opoziţia cu o lege care prevede dublarea alocaţiilor. Nu am venit ca dumneavoastră cu un amendament care nu putea fi aplicat, ci o să vă dăm sursa de finanţare, de unde puteţi lua aceşti bani ca alocaţiile copiilor să fie dublate.

Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
nici o masura de pomana nu e prea putin ca sa atragivoturile prostilor!
sa nu ma intelegeti gresit... sunt pentru marirea aplicatiilor! Problema este momentul ales! Daca psd tot a amanat masurile pana in prag de alegeri (d c oare?!), acum ca tot e pandemie etc etc nu se mai pot amana putin?!
idem si pensiile, hai sa nu bagam totusi tara in faliment!
- tu crezi ca o functionara la o primaria dintr-un oras din Germania munceste de 4 ori mai repede, mai bine si mai destept decat o functionara sa zicem din Barlad sau Craiova, sau Baia Mare ? cerintele, ritmul si felul de a munci sunt impuse de angajator.
- de aici curge apoi pensia, ajutoare de somaj etc. crezi tu ca in Germania nu sunt milioane de loazbe sau care cauta numai sa se dea la umbra si sa suga o bere ? ooo, sunt tata, multi, dar se cred ...
- ce e nesimtit, ai dreptate, sunt pensiile de serviciu, care nu exista in vest - ia aminte s-au introdus ca urmare a presiunii UE ca vai, nu cumva firmele occidentale sa fie nedreptatite in eventualeprocese, a se citi sa aiba castig de cauza
- apoi reformele, cea administrativa, din justitie, din ministere, etc, pt optimizarea muncii
Nu munceste de 5 ori mai mult, ca altfel nu avea sens sa reloce productia aici, dar muncesc mai organizat si invart banii intre ei.
Plus ca platesc taxe mai multi.
Romania produce multe lucruri cu valoare adaugata mica, deci statul castiga doar din TVA, foarte putin din impozitarea muncii angajatilor care le-au produs sau a profitului firmelor.
O sa ne umplem de puradei si de la lauze.
Legea asta nu are legătură cu ei și nimeni nu s-a gândit la ei.
Singurele motivații sunt atragerea boborului votator care așteaptă să "i se dea" și sabotarea Guvernului.
PNL = USL + PDL + reziduuri racolate din PSD
Dar ce este strigator la cer este faptul ca aceasta majorare (si chiar alocatia in sine) se acorda egal, indiferent de veniturile fiecarei familii. E oare corect sa dublezi alocatia copilului (copiilor) unei familii nevoiase, la fel cu alocatia copilului (copiilor) unei familii instarite, care chiar nu au nevoie de acesti bani? Dar, evident, PSD-ul nu are treba cu justetea acesor alocari, partidul stie una si buna: se bazeaza pe egalitarismul de tip comunist.
Aceeasi problema si cu majorarea pensiilor: ei (pesedistii) vorbesc de un procent unic de majorare (recte 40%), indiferent ca e vorba de pensionarul care acum are o pensie de 1,000 de lei sau de cel care are o pensie de 10,000 de lei. Cat de corect este?
Traiasca egalitatea impusa de partidului comunist!
Cei care nu muncesc si traiesc din alocatiile copiilor sa li se majoreze cam cat ai propune? ca sa fie incurajati in continuare sa bea, sa frece duda si sa-si abuzeze copiii eventual. Intr-o familie de clasa medie, in care ambii parinti muncesc si de exemplu pun alocatia copiilor intr-un cont separat, de ce nu ar primi si copiii aceia alocatiile majorate? Doar pentru ca parintii nu traiesc de azi pe maine si parintii muncesc de rup?
Parintii care freaca menta si fac copii pe banda sa primeasca alocatii de 500 per copil si fraierii care nu-si vad capul de treaba sa nu primeasca, ca-si permit. Asa e mai corect? :)))
Daca ne uitam la tarile europene, variantele de alocatii difera foarte mult, unele tin cont de varsta copiilor, altele dupa numar, altele dupa cati adulti cresc copilul, altele, ca si in Ro, au aceeasi alocatie indiferent de situatie.
Ca sa faci o diferentiere, trebuie sa schimbi sistemul si sa implementezi tot soiul de proceduri prin care sa fie acordata alocatia in functie de factorii x, y, z.
Nu inteleg care iti e nedumerirea privind o potentiala diferentiere a cuantumului de majorare a alocatiilor, Chiar nu pricepi sau doar te faci?
De exemplu, sa luam cazul unei familii cu venituri totale de 3,000 de lei, comparativ cuo familie care ar avea venituri totale de 12-15,000 de lei (IT, medicina, chiar si aparat bugetar). Chiar ti se pare echitabila o dublare a alocatiilor, in ambele cazuri? Daca e sa gandesti putin, se poate face o grila de majorari, pe diferite paliere ale veniturilor lunare ale unai familii. Tot nu crezi ca asa ar fi mai echitabil?
Stii ce inseamna un efort bugetar, de exemplu, si cum ar putea fi dimensionat acesta in functie de anumite criterii privind majorarile, de orice fel ar fi acestea?
Dar, nu, asta cu bugetul (din banii mei, ai tai, ai lui, ei ei, etc.) pare sa nu ne intereseze, important e sa 'NI SE DEA', tutror, cat mai mult, fara explicatii si fara o analiza a consecintelor!
Asta inseamna sa fii comunist!
Iar legat de scoli... mai bine taci daca nu stii despre ce vorbesti.
Eu ma refeream strict la baza de raportare, privind atat alocatiile cat si majorarea pensiilor. Daca nu pricepi ideea... asta e. Nu am sa insist, cum ziceam mai sus. Sa se dea, deci! Sa curga laptele si mierea bugetara, in toate directiile!
Legat de pensiile speciale, nu pot decat sa fiu de acord cu cele afirmate de domnia ta.
Eu vad altfel: clasele superpuse, care au cu toatele pirghii in puterea legislativa, isi acorda RENTE potrivit pozitiei de putere in stat. Opinia mea difera prin asta: legislativul nu alege sa dea taxa de protectie, legislativul este determinat sa impuna un sistem de privilegii in alianta cu un intreg sistem de dominatie format din institutii. Legislativul nu mai este un reprezentant al intereselor intregii populatii. Legislativul a devenit un instrument de legiferare de rente si privilegii pentru categorii privilegiate si care se afla intr-un fel sau in altul in sistemul de putere. Bugetul tarii a devenit colectorul de renta al celor care au acces imediat sau mediat la putere.
Celor lipsiti de putere li se explica ca "asta presupune democratia: institutii solide si foarte bine hranite". Statul si bugetul sint indatorate sa hraneasca cu prioritate aceste obligatii create de clasa conducatoare pentru sine si apropiatii sai. Revin, nu e ca si cum cineva ar cumpara indulgenta altuia, ci e un festin continuu din resurse publice, pentru legiuni de lefegii publici care sint in acord sa-si faca de cap pe spezele unei tari sarace.
Ref. la alocatii, in lege, primul articol, scrie "ART. 1 (1) Se instituie alocaţia de stat pentru copii ca formă de ocrotire a statului acordată tuturor copiilor, fără discriminare". Statul "ocroteste fara discriminare" in lege, daca se si intimpla "ocrotirea" a iesit de mult din obligatiile lui, cum ne-am inteles mai sus.
-fac maririle (alocatii si pensii) si vor cistiga alegerile,ce se v-a intimpla mai tirziu, din ce bani si resurse deocamdata este nebulos. SAU VARIANTA DOI
-peste noapte spune sa vina Ciolacu si partidul sau impreuna cu Ponta si Tariceanu sa vedem pe unde scot ei camasa,doua partide de 5% vor sa conduca.
MIZA MARE SINT MILIARDELE PROMISE DE EU,cine are puterea in mina conduce detasat citiva ani buni, insa daca PSD-ul v-a avea puterea cred ca EU se v-a uita de doua ori unde da banii