Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a reacționat, joi, la raportul senatorului PSD Ionuț Vulpescu, în care acesta identifică motivele pentru care PSD a pierdut alegerile. Ciolacu spune că este analiză care conține lucruri discutate deja în interiorul partidului dar ”ar fi preferat să fie discutat mai întâi în partid'.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Pentru prima dată, după mult timp, avem în PSD o dezbatere transparentă, cu argumente, în care părerea fiecăruia dintre colegi este respectată. Am spus foarte clar că PSD are nevoie urgent de un proiect de reconstrucție. La fel, am spus că, pentru a repara, trebuie să știi exact ce s-a greșit. Apoi poți veni cu soluții”, spune Marcel Ciolacu, într-un comunicat de presă.

Ciolacu consideră că e firesc să facă o analiză care conține multe dintre lucrurile discutate deja în interiorul partidului. „Sunt greșeli pe care ni le-am asumat și pe care nu vrem să le mai repetăm”, adaugă Ciolacu.

Președintele interimar al PSD suține că analiza președintelui Consilului Național al PSD va fi dezbătută cel mai probabil în următoarea ședință a forurilor de conducere ale PSD. „Domnul Vulpescu mi-a prezentat acest document. Aș fi preferat să-l discutăm mai întâi în interiorul partidului și apoi să-l facă public, dar a fost alegerea sa”, arată Marcel Ciolacu.

Președintele Consiliului Național al PSD Ionuț Vulpescu a publicat, în urmă cu o zi, pe blogul său, o analiză a partidului în care identifica mai multe motive pentru pierderea alegerilor.

Vulpescu a prezentat un document în care identifică 40 de probleme care au făcut ca partidul să înregistreze cel mai slab scor din istoria sa. În documentul de 50 de pagini, social-democratul vorbește despre felul cum PSD a fost izolat în epoca lui Liviu Dragnea, care a fost preocupat de promovarea sa „ca unic reper al formațiunii”.