Traian Băsescu a declarat că prezența lui Adrian Năstase la recepția de Ziua Națională de la Cotroceni este ”un truc”, un semnal politic pe care președintele Klaus Iohannis a vrut să-l transmită.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Un președinte nu poate condamna dincolo de ce a condamnat justiția. (...) Adrian Năstase e o figură proeminentă, faptul că a fost invitat arată că poate încearcă să facă acea pace socială. Mi-e greu să vă spun dacă l-aș fi invitat. Probabil, dacă una din deciziile fundamentale ale celui de-al doilea mandat, având și guvernul domniei sale, este să îi aducă pe toți în trena sa, invitarea lui Năstase e un truc pe care trebuia să-l facă. Hai să fim serioși, Iohannis nu-l iubește pe Năstase, nu a făcut-o din dragoste, ci a dat un semnal”, a comentat fostul șef al statului, la Digi24.

Fostul premier Adrian Nastase, condamnat de două ori la inchisoare cu executare pentru fapte de corupție, a fost invitat de Administrația Prezidentială la recepția oferită la Cotroceni de Ziua Națională. Președinția a transmis că invitarea lui Năstase s-a făcut ”conform legii”, în ”calitate de decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce”.

Adrian Năstase a fost decorat în 2002, când era prim-ministru, de către președintele de atunci Ion Iliescu. Năstase a primit Ordinul Naţional "Steaua României“ în grad de Mare Cruce "pentru întreaga activitate pusă în slujba promovării şi dezvoltării României, pentru competenţa şi abnegaţia dovedite în actul guvernării".