Cadou de la senatori de Valentine's Day: Casatoriile pot fi oficializate doar intre un barbat si o femeie
Unul dintre cei mai vehementi adversari ai amendamentului a fost senatorul UDMR Gyorgy Frunda, care a atras atentia asupra faptului ca legislatia romana ar putea fi in dezacord cu normele europene privind drepturile homosexualilor.
Pentru a intra in vigoare, modificarea Codului Familiei trebuie aprobata si de deputati.

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
PS - Frunda ar vrea sa se insoare barbatii romani intre ei ca sa dispara poporul roman is sa vina ai lui.
PS - Frunda ar vrea sa se insoare barbatii romani intre ei ca sa dispara poporul roman is sa vina ai lui.
PS - Frunda ar vrea sa se insoare barbatii romani intre ei ca sa dispara poporul roman is sa vina ai lui.
liber in ungaria pentru homalai
Foarte corect, cine vrea casatorii anormale, sa se duca unde vrea, dar nu la noi!!!!
Toate prostiile astea care se incearca a fi aprobate pentru a fi puse la adapostul legii, nu atrag decat mai multe necazuri si blesteme asupra tarii si natiunii noastre.
Bravo celor care au aprobat propunerea ce clarifica prevederea din Codul Familiei si RUSINE celor care au fost impotriva.
Natiunea noastra are la baza niste VALORI crestine care ne-au ajutat sa rezistam pana aici. Sa le pastram macar pe acestea FUNDAMENTALE!
In Romania insa, impozitele, asigurarile medicale, sociale, asistenta medicala, etc. sunt notiuni destul de vag conturate din punct de vedere legal si nu cred ca legalizarea casatoriilor intre homosexuali ar schimba ceva administrativ. Si cum din alte puncte de vedere casatoria homosexualilor e o anomalie, cred ca hotararea de astazi e lipsita de urmari.
rusine celor 10 impotriva si chiar si celor ce s-au abtinut 19 la numar.
este oare atat de greu sa sustii si sa votezi asta cand te socotesti crestin si cu morala crestina ???
ioan
Va fi anulata cat de curand - suntem in anul de gratie 2008, nu in 1250. Pana atunci remarc violenta ( verbala cel putin) a unor ipocriti care apara moralele crestine.....
Conform Eurobarometrului din octombrie 2006, romanii sunt cel mai putin favorabili casatoriilor homosexuale dintre toti cetatenii europeni, doar 11% dintre romani fiind de acord cu acestea:
Polling Data
Do you agree with homosexual marriages being allowed throughout Europe?
Do you agree with authorizing the adoption of children for homosexual couples throughout Europe?
("Agree" answers listed)
Marriage - Adoption
European Union (average): 44% - 32%
Netherlands: 82% - 69%
Sweden: 71% - 51%
Denmark: 69%- 44%
Belgium: 62%- 43%
Luxembourg: 58%- 39%
Spain: 56% - 43%
Germany: 52% - 42%
Czech Republic: 52% - 24%
Austria: 49% - 44%
France: 48% - 35%
Britain: 46% - 33%
Finland: 45% - 24%
Ireland: 41% - 30%
Italy: 31% - 24%
Slovenia: 31% - 17%
Portugal: 29% - 19%
Estonia: 21% - 14%
Slovakia: 19% - 12%
Hungary: 18%- 13%
Malta: 18% - 7%
Lithuania: 17% - 12%
Poland: 17% - 7%
Greece: 15% - 11%
Bulgaria: 15% - 12%
Cyprus: 14% - 10%
Latvia: 12% - 8%
Romania: 11% - 8%
Source: TNS Opinion & Social / Eurobarometer
Methodology: Interviews with 29,152 people ages 15 and over in the 25 European Union (EU) member nations, two acceding countries, two candidate countries and the Turkish Cypriot Community, conducted from Sept. 6 to Oct. 10, 2006. Margin of error is 3.1 per cent.
Dupa cum se poate lesne observa din acest studiu, societatile cele mai homofobe sunt si cele mai sarace si mai inapoiate din punct de vedere economic, social, cultural, stiintific si tehnologic.
Romania e condamnata la saracie si stagnare de conservatorismul si intoleranta propriilor sai cetateni.
"Dupa cum se poate lesne observa din acest studiu, societatile cele mai homofobe sunt si cele mai sarace si mai inapoiate din punct de vedere economic, social, cultural, stiintific si tehnologic."
Fraza asta m-a facut sa zambesc larg... ai stabilit o legatura de cauzalitate de netagaduit...
Iar acum sa-mi dau si eu cu parerea, ca de-aia am intrat.
Hai sa definim casatoria ca avand loc intre un barbat si o femeie, iar legaturile dintre persoane de acelasi sex ca "legaturi civile" (sau o alta traducere a lui civil union). Ma gandesc ca altfel un copil ar putea face o confuzie intre cele doua.
Apoi, nu am nici o problema ca persoane de acelasi sex sa aiba avantajele administrative ale unui cuplu casatorit (asigurari, testamente, etc). Mai putin insa dreptul de adoptie. Argumentul este legat tot de copii; un copil adoptat de un cuplu homosexual cred ca ar fi complet bulversat in acest fel.
Ups, John Doe de mai jos zice ceva similar. Te salut, necunoscutule, si iti impartasesc parerile...
Deci asta este motivul stagnarii Romaniei?
Halal!
Cred ca mai curand este vorba despre existenta inca a rusinii la popoarele "inapoiate".
Deci asta este motivul stagnarii Romaniei?
Halal!
Cred ca mai curand este vorba despre existenta inca a rusinii la popoarele "inapoiate".
Sunt absolut de acord: rusinea este in floare in majoritatea tarilor inapoiate. Cel putin de Romanica noastra draga ar trebui sa ne fie rusine cu pasiune..
Stau si ma intreb daca toti cei ce ne aduc aminte pe astfel de forumuri ce societati decazute ne asteapta la vest de granita su fost personal sa experimenteze?
Poate ar trebui si ei sa afle ca suprafata planetei e mai mare decat triunghiul descris de bloc, piata de zarzavaturi si biserica...
Sunt o femeie normala, care vrea barbati cat mai virili, dar care sa fie sigura ca in spatele lor nu se ascunde un gay, ca Rock Hudson sau altii.
Ref considerentele crestine - toate sunt in folosul omului, si nimic din ce se cere acestuia nu contrazice bunului mers al omenirii. Din contra!
Omul insa este orbit de propria sa "intelepciune" si considera ca e mai destept decat Dumnezeu!
Despre asta este de fapt vorba!
Omul poate fi prizonierul proprii sale minti!
Unul il stim deja: Ghiorghi Frunda.
38 senatori au rezultat dintr-o famile (barbat + femeie).
10 provin dintr-o famile homo (barbat +barbat sau femeie + femeie)
19 provin dintr-o famile - si nu sunt convinsi ca stiu clar care e mama si tata si daca sunt fizic definite aceste elemente - in sensul ca nu stiu clar de la cine au supt: mama sau tata?
In afara celor 38 carora le e clar ca au supt lapte de la mama lor, ptr. ceilalti 29 le propun o varianta ca sa iasa din incertitudine: nu are rost sa bajbaiti, laptele de mama nu e asa de trendy. Iar voi sunteti trendy si acordati la pulsul comportamental al UE - (cel putin asa cum considera Frunda). Ca urmare nu mai acceptati sa fiti umiliti si desconsiderati: voi sunteti trendy, voi nu ati supt sigur lapte de la mama, ci de la ....
De ce oare simt multi nevoia sa se bage in viata altora?
De ce oare EU vreau sa spun ce sa faca EI / ELE?
De ce oare EU stiu mai bine ce e Bine pentru EI / ELE?
Exemple simple:
1. Fiind un barbat <<normal>> cu sotie ce treaba am eu daca doi barbati / femei pe care poate nici nu-i cunosc vor sa stabileasca o legatura economica numita casatorie civila si nu in biserica?
2. Ce treaba avem noi cu cetatenii din Kosovo care au votat in favoarea independentei si de ce vrem sa le impiedicam acest lucru?
Mai exista si alte exemple dar ultima intrebare ar fi (cum s-a zis si mai sus):
Daca exista oare legatura intre faptul ca tara este saraca si ca cetatenii se comporta si se gandesc la fel cum era <<normal>> acum 150 de ani?
2. daca vrei ca cineva sa se bage in viata ta bine, du-te in Suedia, Elvetia, SUA, Anglia. Acolo ai sa vezi cum se baga altii in viata ta.
3, 4 -de-aia s-au inventat legi care stabilesc regulile intr-o tara.
Cat despre Kosovo, ar fi trebuit sa fi auzit de tratate internationale, ONU, etc Poate tie ti-ar placea sa se declare Transilvania autonoma si Albania sa zica da.
2. Am fost in alte tari din UE ca Belgia si chiar si in SUA. Nu am fost ca sa strang banii din capsunarit ci am locuit si lucrat acolo ca inginer.
Deci stiu cum e acolo: cand m-am certat cu nevasta a venit politia sa ne verifice. Cand am facut sex n-au venit... Cred ca e ok sa se bage daca e cazul... Doar in RO e important sa te amendeze cand vor ei si nu cand iti bati nevasta.
3. Legile pot fi bune si rele, dar scopul lor e sa ajute! Cu ce drept nu ii lasam pe EI / ELE sa stabileasca o legatura economica numita casatorie civila???
4. DA categoric. Mi-ar placea ca Transilvania sa aiba autonomie!!! Si daca vrea si Moldova etc. Doar s-a dovedit deja in Austria, Germania si alte tari occidentale ca regiunile autonome se pot descurca mai bine decat cele centralizate. Si doar tot in Romania o sa ramana, si Romania tot in UE o sa fie.
5. Nu fiti frustrati ca vecinul are partener sau partenera ca doar nu va obliga nimeni sa faceti la fel.
sa ma uit in frunzele lui , sa ma scufund in glastra, sa ma imbat cu apa cu care il ud
Este cineva impotriva?
Daca este , atunci gasesc eu altceva de care sa ma indragostesc
Ca doar nu o sa ma indragostesc de o femeie; este demodat, plictisitor
Acum ne furati si la fotbal, dupa ce ati fentat naiva Europa ca v-ati spalat picioarele. N-am trait niciodata cu sentimentul ca noi, ardelenii, "poporul ardelean" - asa ne numea Maniu în 1938 - ar trebui sa facem si sport în alta tara. Poate la Viena. Sau macar la noi acasa. Dar niciodata la Bucuresti. Am vazut meciul CFR-ului cu Steaua cu sentimentul ca indiferent de joc, ciobanul trebuia sa cîstige. De fapt, sîntem prosti - trebuia sa ne asteptam la asta în tara manelelor si a maradonei pe valuta, în tara lor de peste munti în care bufonii sînt regi si fac schimburi de terenuri cu statul Bucuresti.
N-am fost de acord cu independenta Kosovo, dar acum cred ca ar fi necesara o astfel de miscare si la noi, în fotbal. Un campionat al Transilvaniei si Banatului. Ce li s-ar putea întîmpla echipelor de aici daca si-ar face o asociatie si ar organiza meciuri între ele, refuzînd deplasarile la Bucuresti? La fel pot sa faca si echipele din Moldova, la fel de furate în capitala.