Tudorel Toader, a respins marți, pe Facebook, acuzația făcută de ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, că Ministerul Justiției a blocat ordonanța pe achiziții. ”În evidențele MJ nu figurează un proiect trimis spre avizare conform dispozițiilor art. 20 alin. (7) din HG 561/2009, referitor la 'ordonanţa pe achiziţii'”, scrie Toader pe Facebook.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

Cuc a declarat duminică, la Târgu Jiu, că instituţia pe care o conduce a primit de la Ministerul Justiţiei 17 pagini de observaţii privind ordonanţa pe achiziţii, printre recomandări fiind şi cea de obţinere a unui aviz de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

"Am lansat acea ordonanţă pe achiziţii, dar, din păcate, am undeva la 17 pagini de observaţii de la Ministerul Justiţiei. Aceste observaţii de la Ministerul Justiţiei au blocat ordonanţa. Aşteptăm să avem o discuţie cu noul ministru pe care sper să îl avem la Justiţie şi să revenim asupra ordonanţei pentru că, la un moment dat, pe această ordonanţă am avut cinci avizatori - Ministrul Transporturilor, ANAP, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei, iar Ministerul Justiţiei ne-a introdus suplimentar încă şase avizatori, printre care ne-a solicitat să luăm aviz inclusiv de la CSAT, ceea ce este, dacă mă întrebaţi pe mine, o aberaţie”, a susținut ministrul transporturilor.

Tudorel Toader spune, însă, că acest lucru nu este adevărat, pentru că, ”prin adresa MJ nu a fost solicitat avizul CSAT”.

Postarea Ministrului Justiției:

”Altă simplă precizare! Despre ”ordonanţa pe achiziţii”.

MJ avizează, sub aspectele de legalitate, proiectele de acte normative inițiate de către alte ministere. MJ nu inițiază și nu elaborează proiecte de acte normative în locul altor ministere.

În faza de prealabilă, de consultare interinstituțională, MJ a transmis o serie de propuneri și observații, referitoare la un proiect OUG pentru modificarea și completarea unor acte normative printre care și legislația din domeniul achizițiilor publice.

Luând în considerare intervențiile asupra unor acte normative care transpun directive ale Uniunii Europene (art. II – V din proiect), în temeiul art. 2 pct. 37 din H.G. nr. 16/2017, a fost menționată necesitatea obținerii avizului Ministerului Afacerilor Externe și a Ministrului Delegat pentru Afaceri Europene.”