Premierul Viorica Dăncilă are un tupeu fără margini și face de râs România pe toată planeta, declară la RFI prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan.

HotNews.roFoto: Hotnews

Raluca Turcan critică atitudinea premierului Viorica Dăncilă în privința mutării ambasadei la Ierusalim: ”Este un tupeu fără margini, este o combinație și de tupeu și de nesimțire și ajungem să ne facem de râs pe toată planeta, pentru că această abordare este sfidătoare, aruncă la coș ani de muncă în relațiile externe, ani de muncă de negociere cu Iordania, nici măcar Israelul nu cred că apreciază astfel de declarații diletante, care în mod evident acoperă alte preocupări în favoarea corupților din țară”.

Prim-vicepreședintele PNL consideră că ”Viorica Dăncilă n-are nimic de oferit în materie de politică externă. În primul rând, nu are atribuții. Doi: nu înțelege nimic, cel mai probabil nici nu știe cum s-au construit relațiile externe, nici nu știe ce angajamente are România în raport cu UE, probabil, în materie de ambasadă în Israel. Partea proastă este că ne face de râs în fața tuturor”.

Șefa Executivului a spus la România TV că nu este vina ei că regele Iordaniei și-a anulat vizita în România: ”Nu e vina mea că regele Iordaniei nu a mai venit. Preşedintele putea să îl sune, să îi spună că nu este de acord, pentru că regele e omologul preşedintelui, nu al premierului”.