Eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan a declarat, sâmbătă, la Iași, că Guvernul vede preluarea președinției Consiliului UE ca pe o povară de care încearcă "să scape ieftin". El spune că Executivul nu este capabil să reprezinte bine România în Uniunea Europeană pentru a pune în valoare țara.

Siegfried MuresanFoto: Parlamentul European

"Din păcate, Guvernul actual vede președinția Consiliului UE ca pe o povară. Nu sunt capabili să reprezinte bine România în UE, să obțină lucruri pentru români, să pună în valoare frumusețile țării noastre. În loc să vadă această președinție ca pe o șansă, ca pe cea mai bună oportunitate pe care România o are de când e membră UE de a ne promova țara, ei o văd ca pe o povară de care încearcă să scape cât mai rapid și cât mai ieftin”, a declarat Siegfried Mureșan, citat de Mediafax.

Eurodeputatul liberal a susținut că Guvernul intenționează să organizeze toate reuniunile la nivel înalt la Palatul Parlamentului, pentru "a scăpa mai ieftin”, în loc să promoveze și alte orașe din țară.

"În următoarele 6 luni de zile în România vor avea loc o serie de reuniuni la nivel înalt, vor veni toți miniștri din UE pentru a se întâlni în România, din diferite domenii. Guvernul vrea să facă toate aceste evenimente la Palatul Parlamentului din București. Eu le-am spus de un an și jumătate <>. În următoarele 6 luni de zile Europa se va uita spre noi mai mult decât oricând. Guvernul nu înțelege să fructifice această oportunitate”, a adăugat Mureșan.