Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că au existat campanii de dezinformare despre referendumul pentru familie, în care "au prelevat discursul urii și accente extremiste", lucru care "a tulburat pacea socială", informează Mediafax.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Arta are o contribuție majoră la o viață socială sănătoasă, fiind spațiul exprimării libere a celor mai profunde și autentice trăiri. Prin artă, înțelegem mai bine că putem deveni mai bogați spiritual atunci când acceptăm diversitatea. În anul Centenarului, România a avut de trecut un test important, iar pacea socială a fost afectată de o perioadă de tensiuni care au precedat referendumul pentru modificarea Constituției. Când pacea socială este tulburată, întreaga societate are de suferit. Dezbaterea din jurul acestui referendum a fost dominată de campanii de dezinformare grave, în care au prevalat discursul urii și chiar accentele extremiste", a declarat Klaus Iohannis, miercuri la Palatul Cotroceni, unde a avut loc ceremonia de decorare a angajaților Teatrului Evreiesc de Stat, Cătălina Buzoianu și Ernst Leonhardt.

În opinia șefului statului, "cultura și educația sunt căile principale prin care ne putem proteja în fața încercărilor virulente de manipulare. Numai prin educație și apelul la cultură putem deveni mai toleranți pentru a depăși, cu înțelepciune și maturitate, încercările de dezbinare a societății".

Klaus Iohannis a votat, duminică seara, la Sibiu, în cadrul referendumului pentru familie, fără a spune însă care a fost opțiunea sa.