Deputatul PSD Mihăiţă Vîrză, care și-a exprimat deplina solidaritate cu Gabriela Firea, afirmă că susţine unitatea PSD şi consideră că este nevoie de "o resetare a relaţiilor dintre conducerea administrativă a Capitalei şi conducerea partidului", în vederea îndeplinirii programului de bună guvernare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am citit scrisoarea doamnei primar general Gabriela Firea şi, în calitate de deputat ales în circumscripţia electorală 42 a municipiului Bucureşti, având în vedere necesitatea urgentă de dezvoltare urbanistică şi a infrastructurii Capitalei, îmi exprim deplina solidaritate cu primarul general Gabriela Firea. Are perfectă dreptate când spune că marile proiecte ale Capitalei trebuie să aibă sprijin politic şi guvernamental: Centura Bucureşti, problema preluării ELCEN de către RADET, Spitalul Metropolitan, preluarea unităţilor militare dezafectate pentru a construi cămine pentru studenţi şi seniori, salba de lacuri din jurul Capitalei, pentru a se investi. Proiecte care ar aduce fluidizarea traficului şi îmbunătăţirea vieţii bucureştenilor în general stagnează, deşi domnia sa a făcut eforturi repetate pentru ca Primăria Capitalei să le administreze", arată Mihăiţă Vîrză, citat de Agerpres.

Potrivit deputatului PSD, în toate capitalele europene, metroul şi centura ocolitoare se află în administrarea Primăriei: "Susţin unitatea partidului, dar avem nevoie în acest moment ca fiecare dintre membrii PSD să se gândească cu sinceritate ce e bine pentru Romania şi pentru partid. Orice dispută politică trebuie rezolvată în structurile partidului. Consider că proiectele doamnei primar general de creştere a calităţii vieţii bucureştenilor trebuie susţinute cu tărie politic şi guvernamental de Consiliul General şi de consiliile şi primăriile tuturor sectoarelor. Este pentru prima oară când Capitala României este guvernată în totalitate de PSD şi trebuie să arătăm că votul bucureştenilor nu a fost în zadar. Este momentul ca, împreună, colegii mei parlamentarii de Bucureşti şi doamna primar general să intensifice eforturile de colaborare şi susţinere a proiectelor Capitalei şi a politicilor social democrate. În anul Centenarului trebuie să primeze, mai mult ca niciodată, solidaritatea şi nu în ultimul rând adevărul. Cu cât vom continua să spunem că lucrurile merg bine, chiar dacă nu este chiar aşa, progresul ne va ocoli. Sunt de părere că avem nevoie de o resetare a relaţiilor dintre conducerea administrativa a Capitalei şi conducerea partidului în vederea îndeplinirii Programului de bună Guvernare atât pentru Bucureşti cât şi pentru Romania."

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a trimis vineri o scrisoare deschisă membrilor şi simpatizanţilor PSD, în care explică pe larg contextul afirmaţiilor sale din ultimele zile, precizând că nu se află într-un război cu liderul partidului, Liviu Dragnea, că nu urmăreşte scindarea sau slăbirea formaţiunii şi că nu va candida la alegerile prezidenţiale.

Primarul general admite că a ajuns într-un punct-limită, în care "nu se mai poate aşa".

"Am ajuns într-un punct în care, spun eu, nu se mai poate aşa. O gândesc, cu siguranţă, şi alţii, dar nu au considerat poate oportun să se exprime. Dar modul în care conducerea partidului s-a concentrat în mâinile unui singur om, care ia toate deciziile doar într-un grup restrâns de apropiaţi, unii nici măcar membri ai PSD, ignorând forurile statutare, nu ne poate duce decât într-o fundătură. De un an şi jumătate nu facem altceva decât să reacţionăm la atacurile adversarilor, concentrate pe teme colaterale, în loc să ne focusăm pe aplicarea programului de guvernare, pentru care ne-au votat oamenii. Or fi răi duşmanii noştri, dar poate avem şi noi o vină cât de mică'', adaugă Firea.

În opinia acesteia, este nevoie de o nouă abordare, în care conducerea partidului să aibă un dialog permanent cu toţi vectorii săi, începând de la miniştri, deputaţi, senatori, continuând cu primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, consilieri locali şi terminând cu preşedinţii de organizaţii.