Biroul Executiv al PNL a votat miercuri pentru excluderea senatorului Daniel Zamfir din partidul. Propunerea de excludere a fost făcută de președintele PNL, Ludovic Orban, și a primit 25 de voturi "pentru" și doar 2 "împotrivă", potrivit unor surse politice.

Daniel ZamfirFoto: Hotnews

Au existat de asemenea și două abțineri. Votul a fost secret. Daniel Zamfir ar fi fost susținut în ședință de Marian Petrache și senatorul Iulian Dumitrescu.

Liderul PNL Ludovic Orban anunțase anterior miercuri că va cere în ședința Biroului Executiv al partidului excluderea senatorului Daniel Zamfir. Zamfir a fost invitat să participe, pentru a își spune punctul de vedere, a precizat Orban pentru HotNews.ro.

Săptămâna trecută, Daniel Zamfir a declarat pentru Hotnews.ro ca nu confirmă informația potrivit căreia ar urma să plece la ALDE, însă a adăugat că se pot întâmpla multe lucruri în viața politică.

"Nu confirm nimic, nu am nicio înțelegere, niciun acord. În viața politică se pot întâmpla însă multe lucruri", a declarat Zamfir pentru HotNews.ro.

"Vedem", a raspuns un lider ALDE, întrebat dacă Zamfir se va alatura partidului condus de Călin Popesc-Tăriceanu.

Zamfir se află într-un conflict deschis cu președintele PNL, Ludovic Orban, care de altfel l-a și amenințat cu excluderea, ca urmare a unor inițiative legislative precum cea cu plafonarea dobânzilor.

Orban a afirmat, în decembrie anul trecut, că dacă va mai avea propuneri legislative care nu sunt sustinute de partid, ci "de consilierul premierului Tudose", va fi exclus din PNL. Senatorul Zamfir a reacţionat, spunând că nu ştie vreo decizie a PNL care "să susţină necondiţionat practicile IFN-urilor şi băncilor" şi că altul ar fi motivul avertismentului de excludere pe care l-a primit.

În luna ianuarie, Zamfir a pierdut preşedinţia Comisiei economice din Senat, aceasta fiind preluată de senatorul PNL Florin Cîţu. La scurt timp, Zamfir a lansat un atac la adresa liderulu PNL, Ludovic Orban, acuzându-l că vrea să îl înlăture de la şefia Comisiei economice din Senat. Acesta a afirmat că liderul liberalilor a sunat "în disperare" ca Raluca Turcan să fie realeasă lider de grup şi a spus că PNL "are mare nevoie de un preşedinte cu demnitate şi puţintel curaj", potrivit News.ro.