PSD Iasi se dezice categoric de declaratiile "apartidicului" Catalin Ivan, care "se agata in continuare si de PSD si de functia de europarlamentar" si ii cere sa demisioneze.

HotNews.roFoto: Hotnews

PSD Iasi spune, intr-un comunicat de presa transmis vineri seara si citat de News.ro, ca Ivan nu mai face parte din organizatia PSD Iasi, fiind exclus de multa vreme.

"Astfel, nicio alegatie emisa de acesta nu reprezinta punctul de vedere al PSD Iasi. Intentiile sale sunt cum nu se poate mai clare si urmaresc un singur lucru: dezbinarea partidului care in acest moment asigura guvernarea Romaniei", spun reprezentantii PSD Iasi.

Ei ii solicita lui Catalin Ivan sa demisioneze din functia de europarlamentar, sustinand ca, desi a fost ales pe listele partidului, in acest moment se reprezinta numai pe sine si ia pozitii publice impotriva partidului care i-a asigurat o cariera politica, nemaifiind un exponent al politicii social-democrate nici in Romania, nici in Europa.

"Astfel, prin eliberarea din functia de europarlamentar, domnul Ivan va avea sansa proprie sa se repozitioneze din punct de vedere politic si profesional si sa-si construiasca propriile proiecte, dar fara nicio legatura cu PSD Iasi", adauga PSD Iasi.

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat, joi, ca "exista un grup in PSD, tot mai mare, care lucreaza la un nou proiect pentru PSD" si ca "in jurul lui Dragnea sunt tot mai putini oameni".

"Conducerea actuala, practic nu mai exista, Liviu Dragnea fiind un membru care mimeaza ca mai conduce PSD", a mai spus Catalin Ivan.

Dupa adoptarea rezolutiei "Statul Paralel si Ilegitim" de catre Comitetul Executiv National (CExN) al PSD, Catalin Ivan a sustinut, intr-o postare pe Facebook, ca statul paralel este insusi Liviu Dragnea, intrebandu-se unde se va ascunde liderul PSD daca membrii partidului vor decide cu adevarat sa lupte impotriva acestui stat.