Exista un grup in cadrul Partidului Social Democrat care lucreaza in prezent la un nou proiect pentru PSD isi va face publice ideile la inceputul anului viitor, a declarat joi europarlamentarul Catalin Ivan, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit lui Catalin Ivan, in jurul actualului lider Liviu Dragnea sunt tot mai putini oameni, iar noul proiect vizeaza o modernizare a PSD.

'Exista un grup in PSD, tot mai mare, care lucreaza la un nou proiect pentru PSD, iar in prima parte a anului viitor va fi prezentat public. Este un proiect complex, cu tot ceea ce inseamna mecanisme interne de functionare ale unui partid modern. In jurul lui Dragnea sunt tot mai putini oameni, se vede clar ca a tinut captiv acest partid cu oameni veniti din afara partidului. El controleaza ce mai poate controla cu oameni din PD si PRM - Darius Valcov de la PD, iar Codrin Stefanescu si Olguta Vasilescu din PRM. In rest, sunt oameni nemultumiti de felul in care merge partidul sau situatia in care se afla PSD, deci nemultumirea este mare, iar noi, grupul care lucreaza, nu stam sa vedem ce se intampla cu Liviu Dragnea si vom propune membrilor de partid un nou proiect in interiorul PSD', a spus Ivan.

In opinia europarlamentarului, in partid exista si membri care nu au fost niciodata altceva decat social-democrati si care doresc sa evite ca PSD sa aiba soarta PNTCD.

'Am realizat cu totii pericolul, membrii de partid vechi, care am fost doar in PSD, si vom lua atitudine. Conducerea actuala, practic nu mai exista, Liviu Dragnea fiind un membru care mimeaza ca mai conduce PSD. Faptul ca acel miting de un milion de membri nu mai are loc, ca nu mai au mitinguri in tara de sustinere pentru Liviu Dragnea, arata ca partidul s-a decuplat de Liviu Dragnea si de cei din jurul lui', a mai spus europarlamentarul PSD.

Catalin Ivan a participat joi, la Facultatea de Studii Economice si Gestiune a Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai la prima dezbatere din mediul universitar organizata pentru analizarea proiectului de scoatere in afara legii a actiunilor la purtator. Dezbaterea este organizata de Asociatia Initiativa pentru Dezvoltare 'RoAction'.