Ambasadorul Romaniei in Statele Unite ale Americii, George Maior, a declarat, la inceputul intalnirii presedintelui Klaus Iohannis cu comunitatea romanilor din Statele Unite, ca vizita intreprinsa de seful statului roman va avea efecte majore asupra evolutiei parteneriatului strategic, informeazaAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceasta vizita va avea, cu siguranta, efecte majore asupra evolutiei acestui parteneriat pe toate planurile, pentru apararea si securitatea Romaniei si a Statelor Unite, cat si pentru prosperitatea cetatenilor ambelor tari", a spus Maior.

De asemenea, acesta a salutat prezenta la eveniment a unor reprezentanti de marca ai diplomatiei americane si romanesti.

"Salut prezenta la aceasta intalnire a ambasadorului [Hans] Klemm si a ambasadorului [Mark] Gitenstein, acestia avand pe parcursul istoriei parteneriatului strategic contributii importante la evolutia sa (...) As vrea, la final, sa multumesc si diplomatilor romani si americani care au muncit din greu pentru realizarea acestei vizite", a conchis el.

George Maior a participat, miercuri, la o intalnire a presedintelui Klaus Iohannis cu membrii comunitatii romane din Washington D.C., organizata la Ambasada Romaniei din capitala SUA.