Dragnea il acuza pe Liiceanu de afirmatii false la adresa sa la dezbaterea din PE: Nu am facut nici macar o sugestie din care sa reiasa ca doamna procuror sef ar trebui demisa de la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 22 martie 2017, 16:10 Actualitate | Politic


Liviu Dragnea
Foto: Agerpres
Liviu Dragnea i-a trimis miercuri o scrisoare presedintelui Comisiei pentru Libertati civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European, Claude Moraes, la cateva ore dupa ce Comisia LIBE a organizat o dezbatere pe tema democratiei si a justitiei din Romania. In scrisoare, liderul PSD il acuza pe Gabriel Liiceanu, unul dintre invitatii la dezbatare, ca ar fi facut o afirmatie "falsa in totalitate" si care "nu reflecta in niciun fel realitatea din Romania". Liviu Dragnea sustine ca "in toate declaratiile publice pe care le-am avut pe acest subiect nu am facut nici macar o sugestie din care sa reiasa ca doamna procuror sef ar trebui demisa de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie".

Dragnea scrie, in scrisoarea catre Claude Moraes, ca "Ma vad nevoit sa va adresez aceasta scrisoare intrucat unul dintre invitatii la dezbatere, domnul Gabriel Liiceanu, a facut in discursul sau urmatoarea afirmatie la adresa mea: "Iata declaratia explicita a sefului PSD, rostita la un post de televiziune saptamana trecuta: <Trebuie sa ne concentram pe demiterea procurorului sef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi>". Va supun atentiei faptul ca aceasta afirmatie a domnului Gabriel Liiceanu este falsa in totalitate si nu reflecta in niciun fel realitatea din Romania. Nu am rostit niciodata aceasta declaratie si nici nu am facut vreo alta afirmatie in sensul sugerat de domnul Liiceanu."

Liderul PSD adauga ca "Dimpotriva, in toate declaratiile publice pe care le-am avut pe acest subiect nu am facut nici macar o sugestie din care sa reiasa ca doamna procuror sef ar trebui demisa de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Mai mult decat atat, am reamintit mereu presei si opiniei publice din Romania ceea ce am spus si in timpul recentei campanii electorale din Romania, respectiv ca <noi, ca partid,  nu am avut de gand si nu avem de gand sa cerem revocarea celor trei procurori sefi din Romania: procurorul general, procurorul sef DIICOT, procurorul sef DNA> (declaratie pe care am reluat-o recent in data de 28 februarie)."


Scrisoarea integrala trimisa de Liviu Dragnea presedintelui Comisiei LIBE din PE, Claude Moraes:Catre Comisia de Libertati civile, justitie si afaceri interne

In atentia domnului Presedinte Claude Moraes


Stimate domnule Presedinte,

 
Va scriu in legatura cu dezbaterea pe care ati gazduit-o recent, in data de 22 martie 2017, in cadrul Comisiei de Libertati civile, justitie si afaceri interne din Parlamentul European, cu privire la democratia si sistemul de justitie din Romania.

Ma vad nevoit sa va adresez aceasta scrisoare intrucat unul dintre invitatii la dezbatere, domnul Gabriel Liiceanu, a facut in discursul sau urmatoarea afirmatie la adresa mea:

"Iata declaratia explicita a sefului PSD, rostita la un post de televiziune saptamana trecuta: <<Trebuie sa ne concentram pe demiterea procurorului sef al DNA, pe demiterea doamnei Kovesi>>".

Va supun atentiei faptul ca aceasta afirmatie a domnului Gabriel Liiceanu este falsa in totalitate si nu reflecta in niciun fel realitatea din Romania. Nu am rostit niciodata aceasta declaratie si nici nu am facut vreo alta afirmatie in sensul sugerat de domnul Liiceanu.

Dimpotriva, in toate declaratiile publice pe care le-am avut pe acest subiect nu am facut nici macar o sugestie din care sa reiasa ca doamna procuror sef ar trebui demisa de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Mai mult decat atat, am reamintit mereu presei si opiniei publice din Romania ceea ce am spus si in timpul recentei campanii electorale din Romania, respectiv ca "noi, ca partid,  nu am avut de gand si nu avem de gand sa cerem revocarea celor trei procurori sefi din Romania: procurorul general, procurorul sef DIICOT, procurorul sef DNA" (declaratie pe care am reluat-o recent in data de 28 februarie).

De asemenea, in urma unei decizii a Curtii Constitutionale care a subliniat ca ancheta DNA la nivelul Guvernului a fost nelegala si neconstitutionala, am fost deseori intrebat de jurnalisti daca acest fapt nu ar constitui un motiv temeinic pentru demiterea conducerii DNA. De fiecare data cand mi s-au adresat astfel de intrebari m-am abtinut sa ma pronunt, pentru a nu influenta in niciun fel analiza pe care Ministrul Justitiei o desfasoara in prezent in legatura cu acest subiect.

Din punctul meu de vedere, faptul ca unul dintre invitatii romani care au luat cuvantul la dezbaterea Comisiei LIBE si-a permis sa mistifice in mod deliberat realitatea din Romania, cu scopul vadit de a-i dezinforma pe membrii Comisiei, demonstreaza cat de subiective si patimase sunt pozitiile celor care au criticat Guvernul Romaniei pentru faptul ca a emis anumite acte normative ce aveau drept scop transpunerea in legislatia penala a unor modificari enuntate in deciziile definitive si obligatorii ale Curtii Constitutionale.

Prin urmare, va rog sa luati la cunostinta si sa comunicati celorlalti membri ai comisiei falsitatea afirmatiei de mai sus a domnului Gabriel Liiceanu la adresa mea.

De asemenea, va rog sa luati act de faptul ca Partidul Social Democrat nu si-a propus si nu isi propune sa faca demersuri in sensul demiterii persoanelor care conduc institutiile din domeniul Justitiei. In acelasi timp, PSD sustine necesitatea unei reforme a legislatiei din domeniul justitiei, in sensul observatiilor stipulate deja in deciziile Curtii Constitutionale, atat in ceea ce priveste consolidarea independentei Justitiei si separatia puterilor in stat, dar si in sensul respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.

Cu deosebita stima,

Liviu Dragnea

Presedintele Partidului Social Democrat
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

11507 vizualizari

 • +34 (34 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 22 martie 2017, 16:16)

  [anonim]

  • +16 (16 voturi)    
   ... ba s-a scapat, la semnatura :))) (Miercuri, 22 martie 2017, 16:42)

   si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui

   Cu deosebita stima,

   Liviu Dragnea

   Presedintele Partidului Social DeFURAT .

   :))))))
   • +13 (13 voturi)    
    Dragnea a mai zis ca nu a zis 'Bullshit' (Miercuri, 22 martie 2017, 17:05)

    Zimbru [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    Si s-a dovedit ca a spus 'Bullshit', ba chiar i s-a dat si inregistrarea.
   • +5 (7 voturi)    
    dracnea si moliceanu au ferma lor de porci (Miercuri, 22 martie 2017, 17:54)

    rov [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

    "prostimea" acestui taram nefericit!
  • +11 (13 voturi)    
   posibile solutii ? (Miercuri, 22 martie 2017, 16:49)

   dioan [utilizator] i-a raspuns lui

   Prevad, (sper) ce se va intampla in Romania intr-un viitor apropiat; Situatia prezinta multe similitudini cu ce s-a intamplat in Franta in 1968 si mai recent cu ce s-a intamplat in Islanda. Marea parte dintre politicieni si slujitorii lor din administratie o vor tine in forta pentru a-i incaleca pe cei care rezista; La primul mare abuz de care vor da dovada (probabil incercarea de destituire a procurorilor sefi (general si/sau DNA) sau incercarea de suspendare a lui Iohanis se vor trezi cu milioane de romani in strada.
   Este previzibi ca acestia (protestatarii)sa ceara/impuna in forta, dupa modelul islandez, introducerea in Constitutie a unor principii care sa apere cetatenii de abuzuri de orice fel (abuz de putere, abuz de incredere, etc) sa se clarifice rolul statului, sa se clarifice separarea puterilor in stat si mijloacele care se dau fiecarei institutii pentru exercitarea puterii (ex: parlamentul elaboreze legi, guvernul sa implementeze legile; curtea constitutionala judeca doar constitutionalitatea legilor (si nu face pe arbitrul); iar gestiunea fondurilor publice sa fie facuta de profesionisti din afara sferei politice) obligativitatea respectarii Constitutiei de toti cei implicati in conducerea statului (cei care nu respecta sa fie suspendati din functie)
   Ar fi o adevarata lustratie, bazata pe fapte in exercitiul functiei si nu pe dosare (in stilul fostei securitati)

   Inainte de a darama (schimba prin forta) actuala ordine constitutionala (asa cum s-a intamplat in Islanda) ar fi poate util sa recurgem la o campanie de strangere de semnaturi, pentru ceea ce ne dorim noi ca si cetateni sa fie inscris in Constitutie; momentul este favorabil; pe langa emotia puternica a cetatenilor exista si agenda politicului car doreste (trebuie) sa modifice Constitutia. Exista temeri ca la un eventual referendum nu s-ar prezenta suficienti cetateni la vot si de aceea s-a lansat campania (emotionala) si perfect paralela cu cerintele unei Constitutii: este vorba despre campani
 • +26 (26 voturi)    
  Vai, te doare? :) (Miercuri, 22 martie 2017, 16:21)

  za-k [utilizator]

  Tu n-ai zis nimic public decit vorbe, pe cind slugile tale pe care le calci pe cap baga "decit" kk in legi sa te scape pe tine :)
 • +19 (19 voturi)    
  dracneo (Miercuri, 22 martie 2017, 16:24)

  cladob [utilizator]

  "In acelasi timp, PSD sustine necesitatea unei reforme a legislatiei din domeniul justitiei, in sensul observatiilor stipulate deja in deciziile Curtii Constitutionale, atat in ceea ce priveste consolidarea independentei Justitiei si separatia puterilor in stat, dar si in sensul respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
  "

  Deciziile CCR trebuiesc unu la unu introduse in legislatie, fara floricele gen prag pentru frauda de 200 de mii de ron (45 mii de eur), fara gratieri etc.

  Deci nu mai tine placa cu deciziile CCR. umbli cu manusi in public insa e clar ca vrei sa fii albit. O stim deja si o stiu si altii
 • +25 (27 voturi)    
  CCR minte (Miercuri, 22 martie 2017, 16:26)

  cladob [utilizator]

  e in slujba PSD prin fostul membru psd, care e presedinte al CCR.

  Deci cum a fost neconstitutionala ancheta DNA? Cum a fost ilegala ancheta DNA ? Ce lege, legi au fost incalcate?
  • +11 (11 voturi)    
   Niciodata (Miercuri, 22 martie 2017, 16:48)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui cladob

   bolshevicii nu vor recunoaste ca sunt niste ticalosi
   • 0 (0 voturi)    
    sigur. (Miercuri, 22 martie 2017, 20:12)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    căci ceilalţi ticăloşi (ăia ne-bolşevici) vor recunoaşte imediat şi îşi vor face mea culpa (sau autocritica pe stil bolşevic)...

    :)))
    • 0 (0 voturi)    
     va rog fara "alta intrebare" (Joi, 23 martie 2017, 14:07)

     cladob [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

     care sunt legile care au fost incalcate ?

     Daca a incalcat atunci sa plateasca conform legii..
     Dar care sunt ? deocmadata e doar ceata produsa de psd in stilul caracteristic
  • -1 (5 voturi)    
   8:1-scor de naudan (Miercuri, 22 martie 2017, 18:39)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui cladob

   numa' ca singura care a facut opinie separata a fost cea in slujba lui herru de la cotrocesti, celebra judecatoare solidara cu acuzarea, livia stanciu.
   tot solidara a ramas....

   nu'mi spune ca ailalti sapte, in afara lui dorneanu, sunt pesedei.
   pizniceru fu pusa de penelea, morar, de, omul lui base.
   si base nu e cu binomu, aaaa ?!
   mai e si'un ungur p'acolo...

   cum drac ca opt fura de'o parere contrara cu celebra castigatoare a procesului cu terorista rarinca, secretara sotului ?!
   pe cale exceptionala, ca si ea tot exceptionala, de galatzi.:-)
   iar kotrutza, si ea, solidara, tot pe cale de exceptie....dosar realizat cu sprijinul sri.:-)
   fapt de coruptie grava, securitate nationala....

   cineva a citit constitutia pe dos...
   8:1 ~! scor de maidan./

   traiasca lupta de clasa !
   teo, ana si cu dej baga spaima in burgheji !:-)
   • -1 (1 vot)    
    scuze, scor de maidan... (Miercuri, 22 martie 2017, 18:47)

    om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  • -2 (2 voturi)    
   dar atunci când a sabotat suspendarea (Miercuri, 22 martie 2017, 20:09)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui cladob

   gunoiului de băsescu, nu a fost în slujba pdl? atunci ai zis ceva?
   sau regulile trebuie să fie subiective, după cum ne convine nouă sau nu ???

   la întrebarea cu dna, ţi s-a răspuns de n ori până acum, scoate-ţi degetele din urechi...
 • +26 (28 voturi)    
  tipic comunist (Miercuri, 22 martie 2017, 16:27)

  Tudor_Al [utilizator]

  Dragnea are un comportament tipic comunist. Nu el face sau zice, el cere altor trepadusi sa ii faca mizeriile, apoi ii santajeaza sa ramana in functie. Este exponentul unui sistem corupt pina la maduva si ar trebuie extirpat ca un cancer din politica romaneasca.
  • -2 (2 voturi)    
   dar băsescu nu tot astfel proceda? (Miercuri, 22 martie 2017, 20:13)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Tudor_Al

   ???
 • +20 (22 voturi)    
  Circul cu penali mincinosi... (Miercuri, 22 martie 2017, 16:31)

  morometu [utilizator]

  continua! De 3 luni dau roata pe la toate televiziunile, fac comisii, analize, rapoarte...si tot ceea ce este posibil ca sa forteze pe cei avizati sa isi dea demisia, sa cedeze! Dar ca si la ord. 13, el nu stie nimic. Nici de CCR nu stie nimic. Lacheii lui fac totul! Ce credibilitate sa mai aiba un penal mincinos care face averi oferindu-si singur legea cu finantari din fondurile UE, care are afaceri prin interpusi si in tara si in Brazilia, care a facut averi si palate din salariu de bugetar. Neica, pe cine mai crezi ca pacalesti?
 • +18 (20 voturi)    
  Liviuta ti-ai retras codita intre picioare? (Miercuri, 22 martie 2017, 16:41)

  BanateanulVesel [anonim]

  ...minte Dragnea intr-un mod nerusinat, acuma ca s-a speriat ca UE o sa-i bage bete in roate.
  In ultimele saptamani Dragnea si-a trimis catelusii in fata, prin care s-a pregatit revocarea din functie lui Kövesi si Lazar. Multumita lui Liiceanu si-a retras definitiv aceasta optiune si e bine asa.
 • -27 (35 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 22 martie 2017, 16:41)

  [anonim]

  • +13 (15 voturi)    
   esti amuzant (Miercuri, 22 martie 2017, 16:50)

   g01an [utilizator] i-a raspuns lui

   iata sumarul argumentatiei aici:
   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21675321-gabriel-liiceanu-parlamentul-european-nu-nicio-indoiala-liviu-dragnea-colegii-lui-partid-coalitie-pentru-scapa-puscarie-pentru-salva-averile-nu-inapoi-nimic.htm

   oare cine a mintit? condamnatul definitiv care face declaratii de presa cat se poate de informal sau persoana care si-a expus punctele de vedere intr-un cadru oficial?
   • -1 (1 vot)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 23 martie 2017, 9:41)

    [anonim] i-a raspuns lui g01an

  • +3 (5 voturi)    
   nuuu, nici gura nu-i pute. :))) (Miercuri, 22 martie 2017, 16:59)

   sucaa [utilizator] i-a raspuns lui

   „Nu l-am întrebat pe domnul Lazăr asta şi nu îi cer nici ministrului Justiţiei să mă informeze pe mine despre asta. Aştept cu foarte mare interes poziţia dumnealui, termenul pe care l-a indicat, sper să fie zece zile, pentru că nu are rost să ne ascundem după degete. Curtea Constituţională a prezentat o motivare amplă, destul de clară şi fără echivoc”, a precizat preşedintele PSD.
 • +15 (17 voturi)    
  Liiceanu a spus adevarul....care-i pb? (Miercuri, 22 martie 2017, 16:45)

  trem [utilizator]

  Te doare la ego? Stim ca esti in general obisnuit cu osanale, dar omul asta chiar a spus verde in fata care e situatia.

  Nu ai facut decat sa negi totul, sa o scalzi, sa o dai cotita, sa te prefaci, sa bagi capul la fund....dar e greu de crezut ca vreun PSD-ist face ceva in Guvern si Parlament fara ca tu sa stii.
 • +13 (15 voturi)    
  nu demiterea sefei, ci desfiintarea institutiei (Miercuri, 22 martie 2017, 16:46)

  g01an [utilizator]

  isi doresc comasarea DNA in cadrul procuraturii generale. o diferenta minora.
 • 0 (6 voturi)    
  ar fi fost lăudabil ca Dragnea să aibă (Miercuri, 22 martie 2017, 19:50)

  let_s_twist_again [utilizator]

  o astfel de poziţie de demitere a securistei plagiatoare şi anticonstituţionale; din păcate se complace în poziţia de non-combat moştenită probabil de la Ponta...
  Ce vroiam de fapt să spun, în principal, este faptul că sunt mai mult decât dezamăgit de poziţia din ultimii 8-9 ani a lui Gabriel Liiceanu, intelectual pe care l-am considerat de calitate şi pe care l-am şi votat acum 27 de ani, în mai 1990... Regret sincer acest vot, pentru involuţia politică pe care a manifestat-o acest om. Să ajungi de la a fi în consonanţă cu un Coposu, Raţiu, etc. în 1990 la a susţine aberaţiile sceleratei de monica macovei în prezent este o distanţă de mulţi ani-lumină...
  Sper să apuc momentul când această ticăloasă de macovei să fie condamnată pentru înaltă trădare.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by