Comitetul Executiv National al PSD, formula de conducere extinsa a partidului, a votat miercuri cea de-a doua propunere facuta de Liviu Dragnea pentru functia de premier, in persoana lui Sorin Grindeanu, seful Consiliului Judetean Timis. Daca la prima propunere, Sevil Shhaideh, pe care presedintele Klaus Iohannis a respins-o, partidul s-a reunit intr-o sedinta de 10 minute si i-a dat un cec in alb lui Dragnea fara sa stie numele pe care il va inainta la consultarile de la Cotroceni, acum sedinta CEx a durat aproape doua ore, iar la declaratiile pentru presa, seful partidului nu a mai aparut singur, ci cu majoritatea liderilor in spatele sau.

Sorin Grindeanu si Liviu DragneaFoto: Agerpres

Citeste declaratiile lui Dragnea: Propunerea noastra de premier este Sorin Grindeanu / Grindeanu: Este o relatie de subordonare fata de Dragnea, este presedintele PSD

  • In jurul orei 18.40 au ajuns la sediul PSD si liderii ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin, insotiti de Daniel Chitoiu. Acestia urmeaza sa semneze un document cu aceasta propunere care sa ajunga la palatul Cotroceni. Vezi aici documentul.

In sedinta s-a discutat si despre suspendarea presedintelui, si desi ar putea declansa suspendarea chiar de maine asa cum a spus Dragnea, s-a renuntat deocamdata la aceasta varianta. Surse din partid declarau la inceputul zilei ca se va ajunge la suspendare daca Iohannis respinge si aceasta a doua varianta.

Nu au existat alte variante de nume luate in discutie in sedinta, potrivit unor surse din partid. In sedinta au existat persoane care l-au propus direct pe Liviu Dragnea si altele care au sustinut ca acesta sa faca o propunere.

Propunerea Sorin Grindeanu a fost votat aproape in unanimitate - Codrin Stefanescu s-a abtinut, motivul fiind ca nu doreste alta propunere in afara de Liviu Dragnea.

Nu s-au luat decizii cu privire la posibilii ministri dintr-un eventual guvern condus de Grindeanu, asteptandu-se decizia presedintelui.

Un detaliu demn de mentionat este faptul ca pe parcursul sedintei presa a avut acces limitat in sediul partidului, chiar fara camere de filmat.

Un alt vot care s-a dat, in unanimitate, a fost pentru senatorul Niculae Badalau in functia de presedinte executiv, fucntie ocupata de Valeriu Zgonea inainte sa fie exclus din partid. Propunerea a fost facuta de Liviu Dragnea.