Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea candideaza din partea Uniunii Salvati Romania la alegerile parlamentare pe listele din Bucuresti, a anuntat acesta in conferinta de presa pe care Nicusor Dan a sustinut-o alaturi de Clotilde Armand si candidatii tehnocrati. Ghinea este singurul ministru din cabinetul Ciolos care candideaza la alegerile parlamentare. Alaturi de el si-au anuntat candidatura alti sapte secretari de stat.

Cristian GhineaFoto: Hotnews

"Dragos (Pislaru), Vlad (Voiculescu) si alti prieteni care ramaneti in guvern ca ministri - stiu si mi-ai spus ca sunteti alaturi de mine. Eu am ales sa pun umarul in alta parte. Si altii au decis la fel. Sapte secretari de stat si consilieri vor fi pe listele USR. Pentru ca USR respecta cinstea si profesionalismul guvernului condus de Dacian Ciolos. (…) Termitele trebiue oprite sa ne darame casa in cap. De azi va cer votul. Pentru ca politica poate si trebuie sa fie o forta a binelui," se arata in mesajul lui Ghinea distribuit presei.

Ghinea si-a anuntat miercuri demisia din guvern.

El va ocupa pozitia a doua pe lista de candidati la Camera Deputatilor la Bucuresti, dupa Nicusor Dan. La Senat lista va fi deschisa de fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu.

Cei sapte secretari de stat care candideaza:

  • Ionut Mosteanu - Ministerul Transporturilor
  • Catalin Drula - consilier de stat pe infrastructura - candideaza la Timis
  • Dan Barna - Ministerul Fondurilor Europene - candideaza la Sibiu
  • Tudor Pop - prezentat de Ghinea drept "mana mea dreapta" de la MFE, sef de cabinet
  • Oana Bazgan - Ministerul Economiei, InvestRomania
  • Claudiu Nasui - Ministerul Finantelor Publice
  • Manuel Costescu - candidat deja anuntat la diaspora

Vom reveni cu detalii