Premierul Dacian Ciolos a zburat duminica spre Germania, unde efectueaza o vizita oficiala la Munchen, cu o cursa de linie Tarom, la clasa Economic. La urcarea in avion, primul ministru a fost invitat de o stewardesa sa ia loc la clasa Business, insa Dacian Ciolos a refuzat, relateaza TVR.

Dacian Ciolos in avionFoto: TVR

Primul ministru si-a facut loc, cu bagajul, pana la scaunul sau si s-a asezat alaturi de seful Cancelariei, Dragos Tudorache. Intreaga delegatie oficiala, in jur de 8 persoane, a calatorit cu clasa Economic.

La sosireaa pe aeroportul din Munchen, delegatia primului ministru a fost intampinata de Emil Hurezeanu, ambasadorul Romaniei in Germania.

Dupa aterizarea avionului, ceilalti pasageri s-au ridicat, iar una dintre stewardese le-a cerut ca sa se aseze pana cand delegatia oficiala coboara din avion.

Calatorii nu au comentat, iar primul ministru a spus "asta din cauza noastra" si si-a cerut scuze, iesind.

Premierul Dacian Ciolos se afla, duminica si luni, intr-o vizita cu caracter "in principal economic" la Munchen, unde are programate intalniri cu lideri politici bavarezi, dar si cu reprezentanti ai unor companii germane, printre care BMW.

"Deplasarea in Germania va avea un caracter in principal economic prin discutiile pe care premierul roman le va avea cu autoritatile de land si reprezentanti ai unor puternice companii germane atat din Bavaria, cat si din alte zone ale Germaniei", a informat Guvernul, intr-un comunicat.