Presedintele PMP Traian Basescu si presedintele UNPR Valeriu Steriu au anuntat impreuna, marti, fuziunea prin absorbtie dintre PMP si UNPR. Noul partid se va numi, astfel, tot Partidul Miscarea Populara, va fi condus de Basescu si isi va pastra insemnele. Fiecare partid va avea cate doi prim-vicepresedinti si cate un presedinte executiv, potrivit anuntului facut de Basescu.

Valeriu Steriu si Traian BasescuFoto: Facebook - Valeriu Steriu

Principalele declaratii:

Basescu:

  • "Am finalizat un proces de fuziune care dureaza de doua saptamani intre PMP si UNPR.
  • Sunt destui parlamentari UNPR care au plecat la PSD. Nu ne deranjeaza. Cea mai mare parte parlamentarilor (care au ramas - n.r.) nu au optiune PSD.
  • Vom avea fiecare partid congresele de fuziune miercuri".

Steriu:

  • "Cred ca sunt multi romani care vor sa aleafa altceva decat PSD sau PNL si putem oferi alternativa.
  • Suntem increzatori ca avem proiectul cel mai bun in fata."

Basescu: "A fost vot unanim. Am semnat acordul de fuziunea. Partidul se va numi Partidul Miscarea Populara, insemnul se mentine, imnul este al Miscarii Populare. Noul partid pastreaza toata insemnele. Va fi o distributie echilibrata a puterii in teritoriu. Pentru ca analiza pe care o facem de doua saptamani ne arata ca acolo unde PMP este puterni sunt slabiciuni la UNPR si (invers)."

Steriu: "Vom continua tot ce inseamna sprijin pentru militari, pentru rezervisti, si pentru agricultori si pentru capitalul autohton."

Despre episodul mortii lui Bogdan Gigina:

Basescu: "A ramas acolo, ca doar nu este la Steriu."

Steriu: "Partidul a crescut din ianuarie."

Basescu: "Aratati-mi unul (un membru din UNPR - n.r.) neonorabil. Gabriel Oprea nu mai este, Serban Mihailescu a demisionat din partid, nu vad nicio problema."