Liviu Dragnea a declarat marti ca partidul pe care il conduce nu ia in calcul depunerea unei motiuni de cenzura in acest moment, precizand ca senatorul Serban Nicolae poate depune motiune de cenzura in nume propriu, desi "stilul in care fiecare vrea sa fie vedeta" nu mai e agreat in PSD. In plus, Dragnea a declarat ca afirmatiile pe care le-a facut in urma cu o saptamana privind depunerea unei motiuni de cenzura pe fondul actiunii ANAF la sediul Antena 3, au fost generate de "emotia generala".

Liviu DragneaFoto: psd.ro

"Domnul Serban Nicolae poate depune motiune de cenzura in nume propriu. PSD nu a luat o decizie in acest sens. Stilul asta in care fiecare vrea sa devina vedeta jucandu-se cu o asemenea intentie nu mai este agreat in PSD. Motiunea de cenzura e un act cu o putere foarte mare. PSD nu depune motiuni de cenzura pentru imagine. PSD chiar ar avea puterea, impreuna cu aliatii sai, sa pice guvernul. Nu am ajuns in situatia in care (...) sa aducem o criza guvernamentala in Romania in aceasta perioada, mai ales ca e an electoral, mai ales ca si in UE e o situatie destul de fierbinte. Nu luam in calcul acum depunerea unei motiuni de cenzura", a spus Dragnea intr-o conferinta de presa, la finalul sedintei Biroului Permanent National al partidului.

La remarca unor jurnalisti ca mai multi social-democrati s-au declarat in favoarea unei motiuni de cenzura, liderul PSD a afirmat ca spera ca acestia sa fie concentrati pe alegerile locale, transmite Agerpres.

Pe de alta parte, Liviu Dragnea si-a retras afirmatiile pe care le-a facut in urma cu o saptamana privind depunerea unei motiuni de cenzura pe fondul actiunii ANAF la sediul Antena 3.

"Afirmatiile mele de saptamana trecuta au fost generate de emotia generala, pe care nu mi le retrag. In schimb am constatat ca, din pacate, in ultimele zile, afirmatiile mele au fost denaturate si, de asemenea, nu sunt de acord sa ma asociez cu orice atac impotriva unor institutii ale statului in aceasta speta. Declaratiile mele au fost generate de dorinta mea de a apara cu toate puterile mele oricand si pentru oricine libertatea de exprimare si libertatea presei si niste eventuale abuzuri ale unor functionari care au procedat intr-un mod abuziv, dar sub nicio forma nu am de gand sa pun sub semnul intrebarii vreodata o decizie definitiva a instantei sau recuperarea unor prejudicii stabilite de instanta", a explicat Dragnea.

Dragnea a anuntat de asemenea ca PSD amana depunerea unei motiuni simple pe sanatate si va reanaliza oportunitatea acesteia dupa ce se va incheia criza generata de bebelusii bolnavi.

"Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, ne-a explicat situatia de criza in care ne aflam. A spus - si am fost de acord cu el - ca cel mai important pentru noi acum ar fi sa sprijinim cu ceea ce putem rezolvarea acestei situatii si contributia noastra prin cativa colegi la identificarea cauzelor care genereaza aceasta situatie', a spus Dragnea in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Agerpres.

Liderul PSD a afirmat ca Nicolae Banicioiu, Florian Popa si Florin Buicu, "medici recunoscuti", si-au exprimat disponibilitatea sa sprijine celula de criza guvernamentala si Ministerul Sanatatii cu expertiza lor pentru a contribui la rezolvarea crizei.

"Dupa ce aceasta situatie de criza se va incheia, vom analiza atunci oportunitatea depunerii unei motiuni, daca mai este cazul. Nu dorim sub nicio forma ca un astfel de gest sa fie interpretat ca incercam sa speculam politic o situatie pe care nu si-o doreste nimeni", a adaugat presedintele social-democrat.

Despre situatia lui Marian Neacsu, secretarul general al partidului, care a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la sase luni inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, dupa ce si-a angajat nelegal fiica la biroul sau parlamentar:

"Codul de integritate se aplica la toata lumea, inclusiv la Marian Neacsu, in ceea ce priveste candidaturile. Daca se aplica inseamna ca nu trece de el, deci daca nu trece, nu candideaza', a spus Dragnea, intr-o conferinta de presa.

Referindu-se la functia pe care Neacsu o detine in PSD, aceea de coordonator al campaniei electorale pentru alegerile locale, liderul social-democratilor a precizat ca acest subiect va fi discutat in Biroul Permanent National, "probabil si in Comitetul Executiv", fiind vorba, in opinia sa, de o decizie politica interna.