Dupa ce i-a cerut demisia premierului Dacian Ciolos cand aceasta a fost prezent in Senat pentru cazul interventiei ANAF la trustul Intact, senatorul Serban Nicolae a mai facut un pas si a schitat o varianta de motiune de cenzura pe care a prezentat-o colegilor senatori din PSD.

Serban NicolaeFoto: Agerpres

"Am prezentat colegilor din grupul senatorilor PSD, propunerea de initiere a unei motiuni de cenzura. Dupa demiterea Guvernului Ciolos, Partidul Social Democrat, alaturi de aliatii sai, U.N.P.R si A.L.D.E., trebuie sa-si asume responsabilitatea guvernarii. In acest sens, am prezentat schita motiunii de cenzura, invitand colegii ca, dupa ce decizia politica va fi luata, pe domeniile de actiune guvernamentala, sa concretizeze criticile majoritatii parlamentare," a scris Nicolae luni pe contul sau de Facebook.

In continuare, el prezinta ceea ce pare a fi titlul posibilei motiuni: "Experimentul "guvernului tehnocrat" trebuie sa inceteze. Lipsa de responsabilitate nu poate sa fie o solutie pentru guvernarea Romaniei"

"Remanierea unora dintre ministri nu ar rezolva decat superficial si pentru moment, gravele disfunctionalitati ale actualului Guvern," sustine senatorul.

Nicolae afirma ca demiterea guvernului Ciolos nu reprezinta un obiectiv al PSD ci este o etapa constitutionala obligatorie, iar alianta PSD-UNPR-ALDE trebuie sa ii prezinte presedintelui un premier si o echipa guvernamentala.

"Un partid politic are obligatia de a-si asuma raspunderea guvernarii tarii si de a interveni atunci cand, exercitata de alte forte, aceasta duce societatea intr-o directie gresita. Politicienii raspund politic, se prezinta periodic la examenul electoral si sunt mult mai sever expusi cenzurii publice. Partidul Social Democrat nu isi poate permite sa acumuleze capital politic pe seama esecului guvernarii tehnocrate, esec ale carui efecte negative se rasfrang atat de grav in viata romanilor. Motiunea de cenzura si demiterea Guvernului Ciolos nu sunt obiectivele politice ale PSD, ci etape constitutionale obligatorii. Partidul Social Democrat are obligatia ca, impreuna cu partenerii sai, U.N.P.R. si A.L.D.E. sa-i propuna presedintelui Iohannis un prim-ministru si o echipa guvernamentala asumata politic, responsabila si coerenta in actul de administrare a treburilor publice."

Dragnea: Motiunea de cenzura - ultima arma, trebuie sa se intample ceva serios

Intrebat luni despre initierea unei posibile motiuni de cenzura daca premierul nu explica de ce prefectii numiti de el sunt fie fosti membri PNL, fie apropiati de PNL, Liviu Dragnea a afirmat ca aceasta este "ultima arma" la care va recurge. "O motiune de cenzura inseamna posibila cadere a Guvernului si instabilitate, adica trebuie sa se intample ceva foarte serios", a adaugat Dragnea.