Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi si-a anuntat luni candidatura la primarie din partea Partidului National Liberal, renuntand la calitatea de membru al UNPR, transmite Mediafax.

"De fapt, ma intorc in partidul in care am fost, in urma consultarilor pe care le-am avut si cu colegii mei consilieri. Si sigur, pentru ca este cea mai buna varianta, din punctul meu de vedere, pentru Petrosani si pentru ceea ce inseamna Consiliul Judetean in perspectiva urmatoare", a declarat primarul Ridzi.

Primarul a precizat ca l-a sunat, luni, pe liderul UNPR Hunedoara, senatorul Haralambie Vochitoiu, pentru a-i comunica decizia sa.

"Nu m-a suparat cu nimic echipa de la UNPR. Repet, a fost o decizie pe care am luat-o fara sa fie vreo problema legata de UNPR, ci pentru ceea ce urmeaza sa facem ca proiecte si ca dezvoltare a municipiului Petrosani", a mai spus Tiberiu Iacob-Ridzi.

Pe de alta parte, Haralambie Vochitoiu considera ca plecarea lui Tiberiu Iacob-Ridzi din UNPR este "o greseala majora".

"Consider ca Tiberiu Iacob-Ridzi, prin aceasta neinspirata mutare, a ales sa isi incheie intr-un mod abrupt cariera politica. Nu a avut niciun motiv coerent sa plece din partidul nostru. Eu nu am stiut nimic pana azi, am fost luat prin surprindere. Acest sentiment de inselaciune, de tradare si de gust amar cred ca il au toti cei care l-au girat cu incredere de-a lungul acestor ani pe domnul Tiberiu Iacob-Ridzi. (...) Poate are ceva vulnerabilitati, lucruri pe care nu le cunoastem, poate il au la mana cu ceva, poate il santajeaza cineva. Nu vad alt motiv pentru care ar pleca din UNPR. In UNPR a fost bine primit, am luat deciziile impreuna. Eu nu am ce sa-i reprosez, cat a activat in UNPR am colaborat, dar ceea ce a facut astazi mi-a lasat un gust amar", a declarat pentru Mediafax senatorul Vochitoiu.

Presedintele filialei judetene PNL, Bogdan Timpau, a precizat ca venirea lui Ridzi in formatiunea liberala reprezinta un castig.

"Este un om care are experienta in administratie, in care cetatenii din Petrosani au incredere, este un om fundamental de dreapta si cu care sunt convins ca vom face o echipa buna la nivelul judetului Hunedoara. Este un castig major pentru echipa PNL", a declarat Timpau.

Tiberiu Iacob-Ridzi a trecut de la PDL la UNPR la mijlocul lunii octombrie 2014.