Deputatii din Comisia juridica au adoptat, luni, raportul referitor la situatia parlamentarilor chiriasi, document prin care se stabileste ca drepturile de cazare trebuie acordate dupa criteriul domiciliului din cartea de identitate. Decizia a fost luata in unanimitate.

Raportul urmeaza sa fie suspus votului si de catre comisia pentru regulament si cea privind statutul parlamentarilor, pentru ca apoi sa fie inaintat Biroului Permanent al Camerei Deputatilor. Presedintii celor trei comisii au avut si saptamana trecuta o intalnire pe tema sumelor incasate de parlamentari pentru chirie.

Raportul aprobat luni de catre deputatii din comisia juridica are la baza o schita elaborata, saptamana trecuta, de comun acord, de presedintii comisiilor juridica, de statut si de regulament din Camera.

Astfel ar urma sa fie catalogata drept "abatere" completarea incorecta , la inceputul legislaturii, a formularelor privind domiciliul. Tot abatere va fi si neactualizarea formularului daca intre timp parlamentarul si-a stabilit domiciliul in Bucuresti.

Presa a relatat despre cazul a peste 20 de parlamentari care incaseaza lunar 2.500 de lei pentru chirie desi au locuinte in Bucuresti. Din cei 469 de deputati si senatori, 302 stau fie la hotel, fie cu chirie in alte spatii.