Victor Ponta a scris pe Facebook cateva precizari referitoare la votul de miercuri in cadrul Comitetului Executiv National al PSD pe care il considera "democratic si concludent". El explica si faptul ca nu i-a cerut nimeni sa plece din fruntea partidului si nu a primit reprosuri, insa a simtit ca nu mai are motivatie si timp pentru anul electoral 2016. El a acuzat si o "neobosita propaganda securist".

Mesajul premierului:

"Simt nevoia sa fac niste precizari pentru oamenii de buna credinta (care pot fi eventual derutati de neobosita Propaganda securista din tara noastra).

1 . Votul de ieri din CEX-ul PSD a fost corect, democratic si concludent. Sprijinul colegilor mei pentru Liviu Dragnea ca presedinte interimar si pentru ideea de unitate este evident. Nu doar ca respect acest vot, dar am toata vointa si buna credinta de a-l sprijini pe Liviu in sarcina dificila pe care si-a asumat-o. Asa cred ca este bine pentru PSD, pentru Coalitia de Guvernare si pentru oamenii care ne-au votat (dar si pentru ca Liviu Dragnea a fost alaturi de mine in tot mandatul meu de peste 5 ani si am datoria morala sa fac acum acelasi lucru fata de el).

2. Vreau sa imi dedic toata energia si experienta pentru a duce la bun sfarsit (in decembrie 2016) un Proiect National la care tin foarte mult - scoaterea Romaniei din prapastia economica si sociala unde ajunsese la inceputul anului 2012 (obiectiv deja realizat) si consolidarea noastra ca tara fruntasa in UE la crestere economica si echilibru social, oportunitati de afaceri si creare de locuri de munca, dezvoltarea infrastructurii, stabilitate si predictibilitate privind salariile si pensiile! Pentru finalizarea acestui Proiect National sprijinul partidelor din coalitie si al liderilor acestora (Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin) este esential.

3. Este evident ca pentru bataliile electorale din 2016 PSD are nevoie de un suflu nou si de o implicare totala in munca politica si organizatorica. Nu mi-a reprosat nimeni si nu mi-a cerut nimeni sa renunt la conducerea Partidului, dar nu era nevoie, pentru ca am simtit eu singur ca nu mai aveam resursele (in primul rand motivationale si de timp) pentru asa ceva; asa ca am cerut colegilor mei sa decida cine sa ii conduca in acele batalii, iar eu voi fi in echipa pe orice pozitie se considera necesar. Ei l-au ales pe Liviu si eu il sprijin pe el, PSD si Noul USL ca sa evitam in 2016 o noua editie a blestemului "Mesterului Manole" pe care am tot trait-o din 1989 incoace! "