Partidul Miscarea Populara (PMP) saluta retrimiterea Codului Fiscal in Parlament de catre presedintele Klaus Iohannis, calificand decizia drept "un act necesar". PMP spune ca "Presedintele Iohannis a luat aceasta decizie dupa ce guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Consiliul Fiscal, institutii prestigioase internationale, FMI, BM, UE si BCE au criticat in termeni duri codul fiscal al PSD-PNL", potrivit unui comunicat de presa.

PMP compara pozitia publica a premierului Victor Ponta cu pozitiile lui Ceausescu sau Alexis Tsipras, dupa ce Ponta a scris pe Facebook ca respingerea de catre presedintele Klaus Iohannis a noului Cod fiscal are ca posibile explicatii fie "o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului cu orice cost", fie "o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei".

"Victor Ponta ignora tratatele europene si internationale la care Romania este parte, obligatiile pe care ni le-am asumat prin Tratatul Fiscal, sa nu depasim 1% din PIB deficit bugetar. Victor Ponta si ministrul Teodorovici se cred mai competenti decat toti specialistii interni si externi care au criticat Codul Fiscal. Intre cuplul Ponta-Teodorovici, amatori in ale fiscalitatii, si specialistii de marca din interior si de la institutiile europene si internationale cu care colaboram, este clar ca trebuie sa acordam credit acestora din urma", mai arata comunicatul PMP.

"Guvernul Ponta impinge Romania intr-o aventura de tip grecesc, fara sa tina cont ca autosuficienta, ignorarea semnalelor specialistilor, supraevaluarea propriilor competente au dus Grecia in groapa actuala. Vrea Victor Ponta sa faca din Romania o alta Grecie? Nu va reusi, pentru ca nu-l vor lasa societatea romaneasca, elitele intelectuale si presa cinstita", scrie PMP.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a retrimis Parlamentului spre re-examinare proiectul noului Cod Fiscal propus de Guvern, motivand ca scaderea TVA de la 24% la 19%, coroborata cu alte scaderi sau eliminari de impozite ar crea un deficit bugetar nesustenabil.