Premierul Victor Ponta si-a exprimat, marti, speranta ca in luna octombrie va pune, impreuna cu ambasadorul Frantei si cu cel al Germaniei, o placa pe care sa scrie "zona Schengen" la Aeroportul Otopeni.

"Pentru ca vorbim de anul 2015 sper, de asemenea, ca am mai multe motive sa fiu optimist, domnule ambasador al Frantei, domnule ambasador al Germaniei, ca impreuna, in octombrie, vom merge la aeroportul Otopeni si vom pune o placa "zona Schengen" pentru ca eu cred ca Romania e pregatita sa fie membra a Spatiului Schengen", a spus Ponta, la receptia organizata de Ambasada Frantei la Bucuresti cu ocazia Zilei Nationale a acestui stat, potrivit Agerpres.

El a amintit ca Romania este in 2015 pe prima pozitie in Europa in ceea ce priveste cresterea economica, a multumit companiilor franceze care au investit aici si tuturor investitorilor francezi care au demonstrat incredere in viitorul economic al tarii.

In acest context, el s-a referit la Dacia-Renault, afirmand ca va fi facuta autostrada solicitata de acestia. "Vom face autostrada, s-a aprobat deja", a precizat Ponta.