Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat joi ca deputatului Dan Motreanu, urmarit penal de procurorii DNA, i se va aplica statutul partidului ca oricarui liberal, daca este cazul, transmite Agerpres.

"Fiecare membru din conducerea PNL, atunci cand este solicitat de Parchetul General, de DNA sau de alte institutii din sistemul judiciar sa dea declaratii dintr-o anumita speta, participa, da aceste lamuriri. Este si cazul colegului nostru Dan Motreanu, in a carui nevinovatie eu cred, in schimb i se va aplica si lui, ca si celorlalti colegi ai nostri, statutul pe care il avem validat si modificat inca din 24 mai anul acesta. Pentru faptul ca a fost chemat sa dea anumite declaratii sau sa i se aduca la cunostinta ca este suspect intr-o cauza, statutul nu prevede nicio sanctiune", a declarat Alina Gorghiu, in Parcul Kiseleff, dupa ce a participat la lansarea proiectului-manifest "Bucuresti sanatos".

Ea a precizat ca a avut o discutie cu Dan Motreanu. "Am avut aceasta discutie cu domnia sa. Saptamana viitoare, in urma audierii la care va participa, ia vreo evolutie favorabila sau nu acest dosar, vom avea o decizie ulterioara, in functie de ce se va intampla, dar credeti-ma, niciunul dintre membrii PNL nu vor pune presiune pe PNL, pe imaginea PNL. Am toata convingerea ca saptamana viitoare lucrurile se vor lamuri", a adaugat Gorghiu.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Dan Motreanu este urmarit penal de procurorii DNA pentru folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, si spalarea banilor.

El este cercetat in dosarul in care este urmarit penal George Scutaru, fost consilier prezidential, pentru complicitate la luare de mita si spalare de bani.