Deputatul liberal Carmen Harau a criticat, joi, intr-o conferinta de presa, politica dusa de Guvern privind Complexul Energetic Hunedoara, sustinand ca, in prezent, complexul "dispare golaneste" si ca "balbaiala" autoritatilor afecteaza viata celor aproximativ 7.000 de hunedoreni.

"FMI, CE si BM nu au cerut lichidare si inchidere si in momentul acesta Complexul energetic Hunedoara - si acesta este doar inceputul procesului - dispare golaneste, fara ca oamenii vinovati de capusare si de prostul management de acolo sa raspunda politic", a declarat Harau, in conferinta de presa sustinuta la Parlament, citeaza Agerpres.

"Epopeea moderna a Complexului Hunedoara a inceput in luna februarie cu vizita FMI, unde a aparut clar sintagma - lichidare Complex Energetic Hunedoara. Fiind membru in Comisia de buget am intrebat: 'domne da idei constructive nu aveti? Ca distructive are si guvernul nostru' Au dat inapoi la momentul acela. Apoi au spus clar ca se asteapta o strategie, un plan viabil, care inseamna redresarea partii viabile a aceste structuri si a inceput sarabanda deplasarilor in Vale. Ministrul Gerea a venit si a spus: 'mergem in continuare - stati asa ca vine ajutor de stat, va vom ajuta sa mergeti in continuare cu activitatea. Ba nu, schimbam politica: splitam Complexul Energetic Hunedoara, in trei, ba nu in doua, ba nu iar in trei'. O balbaiala in care, la fiecare astfel de modificare, sufletul celor 7.000 de oameni salta ca sinusoida in functie de ce se discuta", a afirmat Harau.

Ea a mai spus ca "indicatorii economici au fost grav afectati" si ca este "inacceptabil ca Romania sa fie importator de energie".

Deputatul liberal a precizat ca va propune conducerii PNL sa ii cheme la discutii pe ministrii Energiei, Andrei Gerea, si Mediului, Gratiela Gavrilescu.