Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, cu 183 voturi "pentru", 91 "impotriva" si 10 "abtineri", modificarea Ordonantei 10/2015 pentru organizarea loteriei bonurilor fiscale, stabilind ca la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un numar de maxim 100 de premii, informeaza Mediafax.

Deputatii au introdus in ordonanta amendamentele propuse de ministrul Finantelor Eugen Teodorovici, "pentru ca sumele castigate de participantii la loterie sa fie mai consistente".

Reprezentantii PNL au anuntat ca nu sustin aceasta odornanta, deputatul PNL Andreea Paul aratand ca este vorba de o "pacaleala fiscala" si ca se foloseste Codul Fiscal ca instrument de imagine.

Deputatul PNL Gheorghe Ialomitianu a spus ca prin aceste prevederi cumparatorii sunt descurajati sa mai ceara bonul fiscal, pentru ca "sistemul este greoi, premiile sunt foarte mici".

Potrivit celor adoptate de deputati, la extragerea loteriei bonurilor fiscale se va acorda un numar de maxim 100 de premii.

Unitatea teritoriala a administratiei fiscale unde a fost depus in original bonul fiscal castigator va elibera titularului bonului o copie pe care este scris ca este conform cu originalul si contine un numar unic de inregistrere atribuit automat printr-o aplicatie informatica la nivel national.

Pentru asigurarea transparentei, o lista privind bonurile prin care au fost revendicate premiile se va publica pe site-ul Ministerului Finantei Publice si pe cel al Autoritatii Nationale de Administrare Fiscala.

Daca in urma centralizarii listei bonurilor fiscale pe care s-au revendicat premiile se va constata depasirea numarului maxim de premii care se acorda, se va proceda la extragerea aleatorie a unui numar de 100 de bonuri fiscale castigatoare din totalitatea bonurilor fiscale din lista.

In situatiile in care ulterior efectuarii unei extrageri se constata erori de natura tehnica in desfasurare acesteia care nu vizeaza caracterul aleator al acesteia, se va considera ca extragerea a fost efectuata corect, iar premiile se vor acorda castigatorilor in urma extragerii si dupa desfasurarea procedurilor.

Camera Deputatilor este for decizional.