RRA: Sfertul academic - Invitat : Sorin Oprescu, senator, vicepresedinte al PSD

"Presedintele a dat o dimensiune din asta, hiperbolizata, interplanetara. Daca poporul roman accepta votul uninominal si nu numai votul uninominal, ci votul uninominal in doua tururi, clasa politica va fi reciclata, va fi transformata, va fi reformata, va fi... Asta este povestea cu cocosul, este povestea cu cocosul rosu.

Nu are nimeni de ce sa se teama de lucrul asta [n. red. - votul uninominal] decat aia care au fost totdeauna niste impotenti sociali si politici, indiferent din ce formatiune au facut parte, adica ce culoare politica au avut".

RRA: "Ziua si evenimentul" - Invitat Traian Basescu

Pana acum partidele au stat inchise cu gastile lor acolo, pentru ca votul de lista era mama buna pentru toti chiulangiii si pentru toti cei care aveau nevoie de imunitate parlamentara sau sa faca trafic de influenta. In momentul introducerii votului uninominal, partidele vor alerga dupa oameni valorosi. Partidele nu mai pot sa trimita orice om controversat, ascuns pe o lista.

RRA: Partidul Conservator doreste introducerea votului uninominal

PC propune ca banii care s-ar cheltui cu organizarea referendumului sa fie alocati constructiei de locuinte pentru pensionarii alungati din casele nationalizate si pentru sistemul sanitar.