Presedintele Traian Basescu a scris miercuri seara, pe pagina de Facebook: "Calin Constantin Anton Popescu Tariceanu a facut astazi, in cazul Sova, un grav abuz in serviciu, incalcind Constitutia Romaniei si decizii anterioare ale Curtii Constitutionale. Aceasta sluga a lui Victor Viorel Ponta trebuie sa ajunga urgent in fata justitiei."

Traian BasescuFoto: Presidency.ro

Liderul deputatilor PNL, Ludovic Orban, declarase, anterior, ca liberalii analizeaza daca exista "temeiul pentru a depune plangere penala impotriva" sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, in urma votului din Parlament in cazul ridicarii imunitatii lui Dan Sova. In opinia lui Ludovic Orban, este vorba despre o "fapta penala" a lui Tariceanu. Acesta a acuzat faptul ca in spatele acestui vot era vorba de fapt de pozitia premierului Victor Ponta: "Se stie foarte clar ca aici e vorba de premier", avand in vedere "relatia personala si profesionala" dintre Dan Sova si Victor Ponta. "Toate abuzurile facute au fost clar dictate de Victor Ponta", a concluzionat el.

Dan Sova a scapat de arestare deoarece plenul Senatului a considerat ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Astfel, din 151 de voturi exprimate, 79 voturi au fost "pentru", dar s-a apreciat ca nu exista majoritatea necesara de 85 de voturi, respectiv jumatate plus unui din numarul total de senatori.