Ministrul de Externe Bogdan Aurescu participa, luni, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), pe agenda figurand pregatirea summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, dar si problema migratiei, pe fondul deteriorarii situatiei de securitate, informeaza Ministerul de Externe, citat de Mediafax.

Potrivit unui comunicat MAE, pe agenda reuniunii CAE de la Bruxelles se afla evolutiile recente din Libia, migratia ￯ pe fondul deteriorarii situatiei de securitate, in special in zona mediteraneana, precum si pregatirea summit-ului Parteneriatului Estic (PaE) de la Riga (21-22 mai 2015).

In marja Consiliului Afaceri Externe va avea loc cea de-a 10-a reuniune a Grupului pentru Actiunea Europeana a Republicii Moldova (GAERM), organizata de Romania si Franta.

GAERM reprezinta un mecanism ministerial cu caracter informal, lansat in ianuarie 2010 la initiativa Romaniei, cu scopul de a asigura o platforma politica pentru promovarea parcursului european al Chisinaului.

MAE precizeaza ca cea de-a zecea reuniune a Grupului are loc la mai putin de o luna de la formarea noului Guvern de la Chisinau, intr-un context marcat de interesul sporit al partenerilor europeni fata de prioritatile de actiune ale Republicii Moldova in ce priveste agenda europeana si procesul de reforme.