Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban sustine ca Victor Ponta a fost "un beneficiar" de pe urma relatiei cu Dan Sova si ca premierul a castigat miliarde de lei ca partener in cabinetul de avocatura al lui Sova in perioada cand acesta avea contracte cu complexurile energetice, relateaza Mediafax.

Prezent, sambata, la Sinaia, in judetul Prahova, unde a participat la Scoala Politica a femeilor liberale, Ludovic Orban a afirmat, intr-o declaratie data jurnalistilor, ca Victor Ponta a fost "un beneficiar￯ de pe urma relatiei pe care o are cu Dan Sova si ca premierul a castigat miliarde de lei ca partener al lui Sova in perioada cand cabinetul de avocatura al acestuia avea contracte cu complexurile energetice.

"In privinta lui Sova, ce sa faca domnul Ponta cu Sova atata timp cat a fost un beneficiar de pe urma relatiei cu Sova castigand vreo patru miliarde jumate in 2007 si sapte miliarde patru sute de milioane in 2008 in pozitia de senior partner la firma lui Sova exact in perioada in care domnul Sova avea contracte la complexurile energetice", a spus Ludovic Orban.

Intrebat care va fi atitudinea PNL daca se va solicita un aviz din partea procurorilor in ceea ce il priveste pe senatorul Dan Sova, Orban a spus ca PNL va avea "pozitia constanta in favoarea demersurilor care sunt facute de justitie".

"Noi nu impiedicam infaptuirea justitiei. Orice parlamentar, orice ministru care este cercetat penal, noi nu impiedicam in Parlament derularea anchetei penale. Avem convingerea ca instantele de judecata sunt cele care trebuie sa hotarasca cu privire la vinovatia si nevinovatia unui cetatean", a spus Orban.

Liderul liberal a mai spus, referindu-se la ancheta care il vizeaza pe ministrul Darius Valcov, ca premierul ar trebui sa ii ceara acestuia sa demisioneze din Executiv.

"Ponta trebuie sa faca ce a spus. Daca va aduceti aminte, intrebat fiind, a spus: <>. Asteptam ca Ponta sa-i ceara lui Valcov sa isi dea demisia din functia de ministru, daca este consecvent. Sigur ca nu este consecvent. Ponta este un mincinos care nu se poate vindeca, pentru ca nici nu-si mai da seama cand minte" a afirmat Ludovic Orban.

Vineri, procurorul sef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.