Laurentiu-Mihai Stefan, fost consilier politic in cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, a fost numit de Klaus Iohannis consilier prezidential, incepand cu data de 26 ianuarie 2015. Decretul de numire a fost semnat marti de seful statului. Laurentiu Stefan este fondator si presedinte (2000-2005) al Societatii Romane de stiinte Politice si este profesor colaborator al Facultatii de stiinte Politice din cadrul Universitatii Bucuresti din 1999 si doctor in stiinte politice din 2003. Numele sau a fost vehiculat inca din luna decembrie ca posibil consilier prezidential al lui Klaus Iohannis.

Laurentiu Stefan a lucrat in cadrul agentiei de stiri Mediafax si a colaborat la Ziarul Financiar, urmand ulterior studii postuniversitare politice la Cambridge -1998 si apoi bursa oferita de Colegiului Noua Europa (1999-2002). Este autor si coordonator al unor volume, lucrari si articole despre politica romaneasca, recrutarea elitelor politice, atat la nivel national si local.

Pe 22 decembrie 2014, presedintele Klaus Iohannis a semnat primele decrete de numire in functie a cinci consilieri prezidentiali, respectiv Dan Mihalache, Dan Muraru, Cosmin-Stefan Marinescu, Tatiana Niculescu Bran si Adrian-George Scutaru. Pe 5 ianuarie seful statului a semnat si decretul pentru numirea lui Sergiu Nistor in functia de consilier prezidential, iar pe 14 ianuarie pe cele privind numirea lui Leonard Orban, a Elenei-Simina Tanasescu si a Mihaelei Ciochina in functii.